ГоловнаCуспільство

Комісія з перевірки укриттів виявила недоліки у Дніпрі: відсторонено профільного заступника міського голови

У червні на Дніпропетровщині проходили перевірки стану укриттів. Комісія виявила недопрацювання у Дніпрі. Через це від роботи на час службового розслідування відсторонили заступника міського голови Михайла Лисенка. Звільнено начальника управління з питань цивільного захисту міськради Андрія Газіна. Його керівник, директор відповідного департаменту Одександр Чудновський, отримав догану.

«У Дніпропетровській області понад 3500 укриттів. Всі вони мають бути доступними для людей. У будь-який час та за будь-яких обставин. Без жодних «але». Тим паче через півтора роки війни, – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. – У червні провели перевірки захисних споруд регіону. Комісії з’ясовували, в якому вони стані. Є недоліки у Дніпрі». 

Він додав, що шляхи вирішення проблеми пропрацювали спільно з представниками місцевої влади. Були прийняті рішення щодо відповідальних осіб.

«Задача міської влади – виправити ситуацію до кінця липня. Результат перевірить комісія. В цілому періодичні інспекції сховищ зробимо правилом», – підкреслив Сергій Лисак. 

За словами очільника Дніпра Бориса Філатова, на чергову сесію міськради винесуть рішення про виділення ще 200 млн грн для обладнання, ремонту і реконструкції сховищ та укриттів.

«Є й мобільні укриття – бетонні споруди, які розташовані біля зупинок громадського транспорту. Зараз їх десь 60. Але ми також виділяємо додатково кошти. Будемо ще 50 цих мобільних укриттів розміщувати по всьому місту», – розповів він.

Нині в Україні змінюють підхід до організації системи укриттів. Держава надає їм статус об’єктів стратегічного значення. Планують вдосконалити нормативну базу та посилити відповідальність за неналежне утримання сховищ.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook