ГоловнаCуспільство

«Мріяла з дитинства працювати у фешн»: дніпрянка Інга виграла грант за програмою «єРобота» та запустила швейне виробництво

Вона мріяла з дитинства про фешн-індустрію. Зрештою втілила в життя задумане. Тепер має власний шоурум і цех з виробництва одягу. Розвивати бізнес допоміг грант за програмою «єРобота». На виділені державою кошти підприємиця з Дніпра Інга придбала сучасне обладнання та винайняла працівників. 

Дівчина каже, починала бізнес з нуля шість років тому. Зі студентських років працювала в магазині жіночого одягу. Паралельно після роботи продавала речі в інтернеті. Й мала мрію відкрити власну справу, яка обов’язково повинна бути пов’язана з модою. До мети йшла крок за кроком. Зізнається, спочатку було складно.

«У якийсь момент зрозуміла, що можу працювати сама на себе. Звільнилась з роботи. Винайняла разом із двома подружками невеликий офіс. Одна тут манікюр робила, інша вії нарощувала. У мене був куточок, де я приймала онлайн-замовлення», – розповіла дніпрянка Інга.  

Поступово інтернет-магазин переріс у шоурум одягу.

В орендованій кімнаті підприємиця зробила ремонт та створила затишок.

«Аби сюди могли приходити на примірку клієнтки, можна було проводити гарні зйомки для соцмереж», – пояснила бізнес-вумен. 

Інга розповіла, що вона – дівчина цілеспрямована, тож з часом захотіла запустити власне виробництво. Почала вивчати досвід інших великих компаній. Й думати, де взяти кошти.

«Аж тут повномасштабна війна. Я зрозуміла, що не зможу покинути справу життя, свою команду. Прийняла рішення нікуди не виїжджати. Спочатку з місяць приходили до тями. Займалися благодійністю. Сортували речі для людей, які приїжджали із зони активних бойових дій», – згадує Інга. 

Ідею із запуском цеху з пошиву одягу підприємиця не закинула. Знайома порадила їй  скористатися грантовою програмою.

«Бізнес-план у мене був. Його я склала ще під час карантину. Зібрала необхідні документи, подала заявку. Пройшла онлайн-співбесіду. Розповіла про себе, відповіла на питання, показала магазин», – сказала Інга.

Грант бізнес-вумен отримала з третьої спроби. Каже, все вийшло, бо не опускала руки. І вірила в себе. А коли на електронну пошту прийшло повідомлення, що заявка погоджена – розплакалась від щастя.

На виділену суму докупила необхідне обладнання, набрала команду.

«Зараз сім машинок вже є. З них дві – вартісне спецобладнання. Далеко не в усіх швейних цехах такі стоять. В штаті сім працівників. Конструктори, технологи, швачки», – розповіла підприємиця.

Катерина на виробництві працює вже декілька місяців. Запевняє, робота в радість.

«Нині вже відшиваємо легкі літні сукні. Створюємо красу для дівчат. Дуже хочемо, аби люди носили наші речі із задоволенням», – розповіла швачка.

З початку 2023 року пройшло вже дев’ять хвиль державної програми «єРобота». Загалом її переможцями стали 90 мешканців області. Підприємцям погодили мікрогранти майже на 22 мільйони гривень.

«Це 200 нових робочих місць. Це нові бізнеси і розвиток вже існуючих. Це історії успіху. Це запуск стартапів. Взагалі єРобота – це можливості. Держава вірить в людей, які хочуть працювати, розвиватися й заробляти власною справою», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.  

В цьому році подати заявку на отримання мікрогранту можна до 19 листопада через портал Дія.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook