ГоловнаCуспільство

Вперше після повномасштабного вторгнення Дніпро приймає Кубок України з вітрильного спорту

Дніпро приймає Кубок України з вітрильного спорту в олімпійських класах. Такі змагання в акваторії проводять вперше після повномасштабного вторгнення РФ. Мер Дніпра Борис Філатов назвав це знаковою подією, адже до цього водний простір був закритий для спортсменів. 

«Попри всі жахи війни, життя триває, бо воно непереборне. Вже багато десятиліть Дніпро є столицею водних видів спорту. Тому зараз ми продовжуємо ці традиції. Ми і далі будемо працювати. Спортивні школи вже відкрили. Із вересня будемо відкривати музичні та художні школи», — сказав Філатов. Мер Дніпра також подякував голові ДніпроОВА Сергію Лисаку за сприяння у питанні відкриття акваторії для чемпіонату. 

Зі свого боку, очільник військової адміністрації додав, що завдяки надзусиллям Сил Оборони на фронті, місто і область мають змогу проводити такі заходи, як цей: «Впевнений в тому, що в подальшому ми будемо розвивати ці напрямки. Будемо здобувати нові перемоги — не тільки на рівні України, а й міжнародних змагань», — повідомив Сергій Лисак.

Нині за Кубок конкурують 40 найсильніших спортсменів з пʼяти областей України та столиці.

Спортсмен з Дніпра Єгор Самарін тренується вже дванадцять років. Каже, що навіть попри війну він із командою докладає всіх зусиль, аби не полишати свій спорт і популяризувати його в країні. 

«Нарешті ми дочекалися. Тому що це перші і одні з найголовніших змагань цього року. Минулий рік ми майже повністю пропустили. Цього року ми в новому екіпажі почали тренуватися. І доволі непогано почали показувати результати. Потроху повертаємося в форму», — розповів хлопець. 

Змагання проводитимуть з дотриманням норм безпеки — зокрема обов’язковим реагуванням на сигнали повітряної тривоги.

Спортсмен Кирило Довгов приїхав на першість до Дніпра з Запоріжжя. 

«Ми дуже раді, що ми тут знаходимося. Що ми маємо змогу тренуватись та змагатися. Очікування — провести гарно всі перегони. Але головне — мирного неба та перемоги».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook