ГоловнаCуспільство

Поповнення шкільного автопарку: навчальним закладам регіону передали ще 8 нових автобусів

Лікарні Дніпра на повну готуються до осінньо-зимового сезону. На сьогодні в закладах вже встановили 152 генератори. В амбулаторіях центрів первинної допомоги - 88 генераторів, а в міських лікарнях – 64. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Крім цього, за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, кожний медичний заклад продовжує встановлювати засоби безперебійного зв'язку, створює резервний запас води, їжі та ліків. 

Такий запас є і в амбулаторії одного з центрів первинної допомоги. У закладі є генератор, запас води та ліків, а також система для безперебійного інтернету. До цього системами були забезпечені лише заклади вторинного рівня (лікарні). 

«Минулу зиму ми пережили трошки стресову, але в нас був генератор, ми могли без відриву від робочого процесу видавати лікарняні, рецепти тощо. Але, на жаль, в нас були проблеми з інтернетом, він працював з перебоями. Тож на сьогодні ми дуже вдячні, що нам встановили безперебійний інтернет, і тепер ми точно готові до осінньо-зимового сезону в умовах війни», - каже сімейна лікарка Олена. 

В цілому, в амбулаторіях центрів первинної допомоги на сьогодні вже встановили 14 комплектів безперебійного інтернету, а у міських лікарнях – 11.

«Також в цьому закладі є найпростіше укриття. В разі повітряної тривоги до нього можуть спускатись як лікарі, так і пацієнти. Воно обладнане усім необхідним. Створено запаси технічної та питної води. Є запаси продуктів та ліків. Крім цього, це укриття також підключене до генератора та має WI-FI роутер», - каже начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги ДОЗН ДМР Тетяна Прибиток, яка 25 липня є черговою по місту. 

Також вона відвідала одну з міських лікарень Дніпра. Тут в наявності 7 генераторів. Вони забезпечують роботу відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги в терапевтичному корпусі. Також до них підключено будівлю лікувального корпусу, де знаходяться приймальне відділення, відділення реанімації, хірургічне, гінекологічне, травматологічне та відділення кардіології. Є запаси технічної та питної води, а також запас ліків та їжі.

«Крім цього, тут також встановлено 2 комплекти обладнання для забезпечення резервного зв’язку. І хоча зараз ми маємо можливість не користуватися резервними джерелами живлення, проте всі медичні заклади Дніпра готові до будь-яких позаштатних ситуацій», - підсумувала Тетяна Прибиток.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook