ГоловнаCуспільство

У школах Дніпра розроблюють збалансовані розклади з урахуванням всіх форм навчання

20 серпня у Дніпрі завершився збір заяв від батьків щодо форми навчання у школах. У навчальних закладах почали розроблювати збалансований розклад. За словами заступниці директора з навчально-виховної роботи НВК № 99 Ганни Пугач, цього року розроблювати розклад складніше, адже потрібно враховувати всі форми навчання. 

«Ми розроблюємо розклад за рекомендаціями Міністерства освіти. Важливий момент, який ми маємо врахувати для кожної форми навчання, — чергування складних предметів, також збільшене навантаження на понеділок, вівторок і середу, а на інші дні поступове зниження. Якщо форма навчання змішана, то на перші уроки виносяться ті предмети та ті теми, які треба ретельно опрацювати з вчителем, а вже на останні уроки виносимо більш легкі предмети, де можна опрацьовувати матеріал самостійно. Наприклад, у 5 класі на тиждень відведено 4 години на вивчення української мови. Три години ми ставимо на з першого по пʼятий уроки, а годину відводимо для самостійного опрацювання або ж на створення творчого проєкту. Так само і у інших класів та з інших предметів. Щодо дистанційної форми, то ми також формуємо оптимальний розклад для кожного класу, дотримуючись санітарного регламенту. Крім того, існує і індивідуальна форма роботи. Там розклад формується під кожну дитину індивідуально», – прокоментувала Ганна Пугач. 

Ознайомитись з новим розкладом прийшла мама школярок Дарʼя Богдан: «У мене дві дівчинки, які навчаються у другому та четвертому класі. Цьогоріч ми обрали дистанційну форму навчання. Розклад у нас хороший, ми ним задоволені».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook