ГоловнаCуспільство

Готовність номер один: як облаштовані шкільні укриття у Дніпрі

Облаштувати укриття у всіх навчально-виховних закладах, де це можливо. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Отже, тридцять першого серпня заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко, яка цього дня є черговою по місту, перевірила виконання доручення мера. Вона проінспектувала готовність шкільних укриттів до нового навчального року. Йдеться про школи № 140 та № 2. 

За словами Олени Яковенко, у 116-ти школах Дніпра організовані укриття. Це ті заклади, де була технічна можливість це зробити. У 46-ти школах укриттів немає через відсутність або невідповідність приміщень. Тож учні таких шкіл навчатимуться у закладах освіти, де укриття є. 

«Перевірили, як облаштовані найпростіші укриття у школах № 2 та № 140. У цих закладах навчатимуться учні ще двох шкіл. У школі № 2 будуть й учні школи № 1, а у № 140 — діти із 76-ї школи. Переконалися у готовності згаданих укриттів. Проведені ремонти, є туалетні кімнати. Вже визначені місця розміщення дітей, зроблені відповідні покажчики. Тут все облаштовано як годиться. Є запаси води, медикаменти тощо», – розповіла Олена Яковенко. 

Директорка школи № 2 Наталя Пшенічнікова зазначає: «Укриття розраховане на 575 осіб. За відповідними стандартами є вентиляційна система, протипожежна сигналізація. Укриття працює 24/7. Були випадки, що тут ночували родинами під час повітряної тривоги». 

Під час інспекційного об’їзду чергова по місту перевірила і хід підготовки укриття у дитячому садочку № 165. На сьогодні укриття відремонтовані у 33 садках. Залишилося їх обладнати. До кінця року ще у 48-ми дитсадках зроблять ремонти укриттів. 

«Ремонтні роботи в укритті дитсадка № 165 фактично завершені. Зроблені санвузли, враховуючи вік дітей. Ще влаштують протипожежну сигналізацію, встановлять лави, буде питна вода. Вогнегасники і технічна вода вже є», – прокоментувала Олена Яковенко. 

За словами директорки дитсадка № 165 Надії Дегтяренко, укриття дошкільного закладу освіти розраховано на 150 осіб: «Саме така кількість людей у нашому закладі і нараховується: 130 дітей та 20 працівників».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook