ГоловнаCуспільство

Заборона на реалізацію риби: посилено контроль за обігом харчових продуктів на агропродовольчих ринках Дніпропетровської області

Згідно з розпорядженням начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації на агропродовольчих ринках області тимчасово заборонено реалізацію риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, до стабілізації епідеміологічного стану в зоні надзвичайної ситуації. Про це журналістам ІА «Мост-Дніпро» повідомила головний спеціаліст управління держнагляду з дотримання санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Тому з метою ліквідації наслідків, уникнення екоциду, недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення на Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області покладено завдання щодо здійснення посиленого державного та ветеринарно-санітарного контролю у частині безпечності харчових продуктів, зокрема реалізації риби та морепродуктів на агропродовольчих ринках Дніпропетровської області з подальшим вжиттям дієвих заходів у межах повноважень та чинного законодавства.

«Посилено контроль за продовольчими ринками щодо недопущення реалізації риби без наявності документів, що свідчать про її якість та безпеку, також проводяться комплексні перевірки місць несанкціонованої торгівлі щодо реалізації харчових продуктів, в тому числі риби»,- зазначила спеціалістка.

Також вона додала, що з метою встановлення та заборони місць функціонування несанкціонованої торгівлі водними біоресурсами Держпродспоживслужбою ініційовано та створено 53 комісії при органах місцевого самоврядування. Представниками Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області комісійно (спільно з представниками національної поліції) здійснено заходи щодо недопущення несанкціонованої торгівлі водними біоресурсами у 251 місці на території Дніпропетровської області. Також спеціалістами Держпродспоживслужби комісійно обстежено 227 агропродовольчих ринків Дніпропетровської області.

У ході комісійного контролю за місцями несанкціонованої торгівлі та діяльністю агропродовольчих ринків протягом 2,5 місяців працівниками національної поліції складено 97 протоколів про адміністративні правопорушення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook