ГоловнаCуспільство

Молодь Дніпропетровщини долучилася до національної ініціативи ВідНОВА:UA

Молодь Дніпропетровщини долучилася до всеукраїнської ініціативи ВідНОВА:UA. Програма цьогоріч охопила 24 громади у різних регіонах України. Про це повідомили на брифінгу у Дніпропетровській ОВА.

«Внаслідок воєнних дій багато молодіжних хабів пошкоджені. Важливо їх відновити. Так команда активної молоді відремонтувала один з просторів у Новомосковську. Ще один закінчують перевтілювати у Дніпрі. Дуже вдячна усім, хто працював. Усім активістам. Утворилась велика потужна «віднова family», якою ми пишаємося», – зазначила регіональна координаторка програми ВідНОВА:UA у Новомосковську Валерія Зінченко.

Вона додала, що будівля, у якій знаходиться Новомосковський молодіжний осередок, постраждала від вибухової хвилі. Там пішли тріщини. Тож спільними зусиллями все відремонтували.

«Фахівці замінили вікна та двері. Активісти привели до ладу стіни, постелили лінолеум. Зробили затишний простір. Разом із тим проводили різні заходи. Аби молодь могла познайомитися. Влаштовували кінопоказ, освітні сесії з розвитку критичного мислення і медіаграмотності, різні тренінги», – сказав виконавчий директор Дніпропетровського обласного Молодіжного центру Сергій Кобцев. 

Долучитися до проєкту може будь-хто з активної молоді. Для цього потрібно заповнити онлайн-анкету. Далі пройти відбір та потрапити до команди відновлення.

Набирається 10 учасників з місцевої громади. Решта – з інших регіонів країни. Протягом п’яти днів вони разом працюють над відновленням пошкодженого молодіжного хабу. Наступний простір планують привести до ладу на Харківщині.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook