ГоловнаCуспільство

Комфортно та безпечно для пасажирів: Дніпро продовжує облаштовувати зупинкові комплекси

4 сучасні та безпечні зупинкові комплекси з’являться на проспекті Миру. Їх з початку серпня облаштовує КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР. Про комфортну зупинку давно мріяла студентка Дарʼя. 

«Я сподіваюсь, що тут буде де посидіти та зручно очікувати на транспорт», – прокоментувала дівчина. 

Ці роботи проводять у рамках оновлення проспекту Миру. За дорученням мера Дніпра Бориса Філатова, цей проїзд, як і інші вулиці та двори міста, ремонтують комплексно. Цей проспект востаннє оновлювали майже три десятиліття тому. Тож він був у геть аварійному стані. Але нині тут оновлюють дорожнє покриття, тротуари, освітлення та дощову каналізацію. А на сьогодні завершують вкладати покриття на посадкових майданчиках і монтують конструкції самих зупинок та антипаркувальні стовпчики біля них. 

«Крім цього, для зручності маломобільних містян ми піднімаємо посадковий комплекс на 20 см. Також ми завершуємо вкладання тактильної плитки і незабаром змонтуємо пандуси. Самі зупинки матимуть навіс та скляні стіни. Крім цього, тут буде інформація щодо тих маршрутів громадського транспорту, які курсуватимуть повз зупинку», – каже провідний інженер КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Олексій Орєшин. 

У 2023 році фахівці вже змонтували по Дніпру 7 таких зупинкових комплексів, а до кінця року зʼявиться ще близько 20. 

Довідка: на сьогодні у Дніпрі налічується 1 569 зупинок громадського транспорту, на яких встановлено 390 конструкцій старих зразків. 

Із 2017 року розпочато будівництво нових зупинкових комплексів з особливою архітектурою та дизайн-кодом. За 6 років встановлено 193 нові зупинки. Також проводяться ремонти наявних зупинок: протягом поточного року за 3 адресами було відновлено 15 паркувальних стовпчиків, вкладено асфальт на 3 зупинках та капітально відремонтовано 2 комплекси.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook