ГоловнаCуспільство

Філатов нагородив підприємців, що допомагають ЗСУ та створюють робочі місця в Дніпрі, та розповів про пропозиції міста малому та середньому бізнесу

У Дніпрі напередодні Дня підприємця провели великий форум для малого та середнього бізнесу, а також підприємців, які після початку повномасштабного вторгнення РФ релокували свої виробництва до міста. Упродовж чотирьох годин понад 180 учасників мали змогу обговорити все, що може зробити бізнес стійкішим перед викликами війни та, попри все, допомогти йому розвиватися — заради подальшого відновлення країни. 

«Ми продовжуємо наш діалог з бізнесом. Обговорюємо проблемні питання, адже зрозуміло, що в умовах повномасштабної агресії Росії важко всім. Не лише бізнесу, а й місцевому самоврядуванню. Але у нас є пропозиції підтримки, які ми можемо запропонувати бізнесу. Ми відкриті до співпраці», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов. Він нагадав, що днями місто уклало з держбанками угоду про допомогу малому та середньому бізнесу з виплатою кредитних відсотків, а також підкреслив, що мерія узгоджує певні ініціативи також з Мінекономіки. 

Разом з цим, під час форуму мер Дніпра вручив відзнаки підприємцям, які з початку повномасштабного вторгнення не лише активно підтримували Сили Оборони, а й змогли збільшити кількість робочих місць для людей. Один з тих, кому це вдалося, пан Андрій. До початку повномасштабного вторгнення чоловік займався продажем будівельних матеріалів, а з перших днів великої війни присвятив себе волонтерству. Каже, що саме під час поїздок і закупівель необхідного народилася ідея перепрофілювати бізнес на нове виробництво саме для оборонців: «Перший запит від військових був - придбати берці. Я обʼїздив пів міста, знайшов — дорогі, іноземні. Ну — треба своє виробляти. Тож, минуло два місяці, і ми вже виготовляли по 50 пар на день». 

Підприємець Олександр працює на ринку медичних послуг з 2012 року. Останні півтора року медичний персонал його медичного центру активно допомагає переселенцям, українським бійцям і опікується реабілітацією травмованих через бойові дії. Нині пан Олександр очікує, що форум дозволить дізнатися ще більше про досвід інших і втілити його для власного розвитку. «Це питання адаптації, розвитку — не дивлячись на ситуацію, що є. І це також можливість поділитися власним досвідом», — наголосив він.  

До дискусії залучили також низку бізнесових експертів та представників міської та обласної влади. «Використовуйте сьогоднішню можливість, цей форум, для знайомства і пошуку нових ідей і розвитку того, що ви вже робите», — сказала співзасновниця однієї з платформ українських брендів, пані Аліна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook