ГоловнаCуспільство

У Дніпрі люди з інвалідністю безкоштовно пересуваються містом на «Соціальному таксі»

У Дніпрі продовжує працювати послуга «Соціальне таксі». Безкоштовно нею користуються люди з інвалідністю I та II групи захворювання опорно-рухового апарату, з порушеннями органів зору, які мають I групу інвалідності.

Принаймні раз на тиждень користується «Соціальним таксі» Марія Бєлікова. Дівчина не пропускає тренувань з бочча. Це параолімпійський вид спорту, який розвиває дрібну моторику. За правилами гри учасники мають поділитись на команди. Перемагає та, яка влучить м’ячами найближче до визначеного місця на полі.

«Я знайшла тут багато друзів. Мені подобається спілкуватися з ними. Зручно приїжджати на тренування на соцтаксі. Також я викликаю машину, коли мені потрібно в лікарню. А нещодавно відвідала концерт, туди теж дісталась завдяки цій послузі», – зазначила пані Марія.

Разом з дівчиною тренування з бочча відвідують близько 20 людей. У своїй команді Марія одна з найсильніших гравців, каже тренер Владислав Познянський: «Як людина та спортсменка Маша унікальна. В неї дуже серйозне захворювання, але при цьому вона демонструє велику працездатність, силу волі. Нещодавно посіла перше місце на змаганнях з бочча у Павлограді».

У Дніпрі послугою «Соціальне таксі» користується 781 людина з інвалідністю. Замовляти поїздку необхідно заздалегідь, бажано за 10 днів, розповідає Максим Єрьоменко, директор Дніпровського міського центру соціальної допомоги: «Найчастіше люди з інвалідністю замовляють послугу, аби відвідати лікарню, заклад соцзахисту, юридичні, фінансові установи, органи місцевого самоврядування, вокзали та аптеки. Для перевезення ми використовуємо спеціально обладнані автомобілі, це 2 автобуси і 4 мікроавтобуси. Вони мають гідравлічний підйомник та пандус».

Аби почати отримувати послугу «Соціальне таксі», необхідно надати пакет документів до центру соціальної допомоги: посвідчення особи з інвалідністю або пенсійне, копію довідки МСЕК, паспорт та ідентифікаційний номер. Також це можна зробити через «Кабінет мешканця» на сайті міськради або надіслати документи через вайбер за номером: 098-165-91-91. Кожна особа і кожна громадська організація, що стоять на обліку для перевезення, мають право на 4 поїздки на місяць тривалістю не більше ніж 3 години на день (для групових перевезень тривалість поїздки може досягати  8 годин).

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook