ГоловнаCуспільство

Що таке «газовий рік» і чому він важливий для клієнтів Дніпропетровськгазу

«Газовий рік» — це проміжок часу з 1 жовтня попереднього календарного року, який триває до 30 вересня поточного календарного року. 

«Газовий рік» для споживача — це його річна замовлена потужність, використання певного обсягу спожитого блакитного палива. Відповідно до цих обсягів, розраховується оплата за розподіл природного газу. 

Плата за послугу перераховується раз на рік і не змінюється впродовж усього року (з січня по грудень).Сума щомісячного платежу залежить від обсягів споживання послуги у попередньому році. Кожен споживач може самостійно розрахувати плату за замовлену річну потужність: весь обсяг газу, спожитий за "газовий рік", необхідно розділити на 12 і помножити на тариф для АТ "Дніпропетровськгаз".

Наприклад: 100 м? (обсяг використаного газу з жовтня 2022 року по вересень 2023 року) х 1,512 грн з ПДВ (тариф на Дніпропетровщині): 12 (місяців) = 12,60 грн. Саме цю суму клієнт має сплачувати щомісяця за послуги розподілу протягом року, починаючи з 1 січня 2024 року. 

Чому важливо передавати показання приладу обліку газу саме з 1 по 5 число?Для точних розрахунків!

Після прийняття показань споживачів, АТ «Дніпропетровськгаз», як Оператор ГРМ, передає їх на єдину інформаційну платформу Оператора ГТС. Відповідно, постачальник проводить нарахування згідно з обсягами спожитого газу, а для Оператора ГРМ — це інформація для майбутнього розрахунку оплати послуг;

При визначенні плати на наступний «газовий рік», яка розраховується для споживачів індивідуально, важливо чітко знати обсяги спожитого газу для коректних нарахувань;

Навіть «нульові», незмінні показання, важливо передати тим споживачам, які не користувались енергоресурсом.

У зв’язку з бойовими діями, багато мешканців Дніпропетровщини були вимушені покинути свої домівки, проте плата за доставку однаково нараховується! Це пов’язане з тим, що АТ «Дніпропетровськгаз» як Оператор газорозподільних мереж підтримує в мережах необхідний тиск, обслуговує та замінює обладнання, щоб клієнти могли користуватися газом, коли це потрібно.

Газовики регіону 24/7 експлуатують мережі та виконують комплекс заходів з забезпечення їх безперебійної, безаварійної роботи, а отже для доставки блакитного палива в домівки українців.

Дніпропетровськгаз нагадує, що для клієнтів доступні такі сервіси для передачі обсягу спожитого блакитного палива:

- сайт без реєстрації за спрощеною процедурою https://gas.ua/uk/indicators, а саме:

  1. В головному меню натиснути розділ «Передача показань»;
  2. Ввести особовий рахунок і перші три літери прізвища власника рахунка;
  3. Клікнути на «Відправити».

У віконці «Форма передачі»:

  1. Ввести поточні показання та номер телефона;
  2. Натиснути кнопку «Відправити»;
  3. Очікувати повідомлення на екрані «Показання прийняті успішно»;

Крім того, передати показання можна:

  • в особистому кабінеті my.gas.ua;
  • за допомогою SMS-повідомлення на номер 4647 з вказанням особового рахунку ГПК "Нафтогаз України" (9 цифр);
  • через чат-боти "GASUA" у Viber та Telegram. 
  • Facebook Messenger — NaftogazGasSupply
  • або зателефонувавши до Контакт-центру за номерами:

066 300 28 88;

098 300 28 88;

093 300 28 88;

057 708 01 87;

056 747 76 35.

АТ «Дніпропетровськгаз» дякує всім споживачам, які своєчасно передають показання, а також сплачують за послуги розподілу блакитного палива!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook