ГоловнаCуспільство

У Дніпрі побільшало випадків сезонних захворювань — медики розказали, як уберегтись від ГРВІ та грипу

У Дніпрі збільшилась кількість респіраторних захворювань. Медики пов’язують це з похолоданням і підвищенням вологості повітря. У таких погодних умовах швидко розмножуються віруси. Це встигла відчути на собі пані Любов зі своїм 10-річним сином Артемом. Хлопчик захворів напередодні. Симптоми класичні – кашель, температура та нежить.

«Зараз дуже багато дітей хворіють у школі, можливо підчепив від однокласників. Пробували пити вітаміни, але не допомогло. Щодо вакцинації – є тільки обов’язкові щеплення, від грипу не робили», — сказала пані Любов.

Найнадійніший засіб вберегтись від ГРВІ та грипу – вакцинуватись, переконані лікарі. Утім визнають, що існують й інші способи профілактики.

«Я би виокремила декілька способів профілактики від ГРВІ та грипу. Це закалювання, але це не всім підходить, потрібно обов’язково проконсультуватись з лікарем. Також курси вітамінів D і С, цинку. Але найдієвіший — вакцинація. Я раджу щороку робити вакцину від грипу, це дуже важливо. Також у нас є вакцини від коронавірусу, тож є можливість зробити бустерну дозу, щоб додатково себе убезпечити. Це можна зробити в будь-якому з 12 центрів вакцинації», — зазначила сімейна лікарка Аліна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook