ГоловнаCуспільство

Діалог між владою, роботодавцями та профспілками: Обласна тристороння соціально-економічна рада зібралась на засідання

Після перерви через повномасштабне вторгнення та в оновленому складі. На засідання зібралась Обласна тристороння соціально-економічна рада. До неї входять представники влади, роботодавці та профспілки. Обговорили, зокрема, питання збереження ментального здоров’я працівників. Звітували про результати діяльності. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«Своєчасно допомогти нашим мешканцям реалізувати себе на ринку праці, навчити їх дбати про свій емоційний стан. Все це пріоритет нашої з вами роботи. Тому надзвичайно важливо налагоджувати конструктивний діалог», – звернулась до учасників заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

До зустрічі долучився й представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Дніпропетровщині Михайло Карпенко.

«Я прийшов, аби дізнатися, які є нагальні проблеми. Познайомитися, вибудувати комунікацію. Готовий до співпраці. Впевнений, що потрібно підтримувати тих, хто на економічному фронті забезпечує стабільність держави. Діяти спільно з роботодавцями та профспілками», – зазначив Михайло Карпенко. 

Голова Дніпропетровської тристоронньої соціально-економічної ради Віктор Сергєєв розповів про Українсько-Німецький проєкт. Його вже декілька років впроваджують в області.

«Ми рухаємося в Європу, тому переймаємо кращий досвід міжнародних партнерів. Наприклад, у плані дуальної освіти. Так, у Німеччині підлітки обирають не заклади профтехосвіти, де хотіли б навчатися. А місце майбутньої роботи. У підготовці працівників зацікавлені самі підприємства», – сказав Віктор Сергєєв. 

Окрім кваліфікованих кадрів, не менш важливий й психологічний стан працівників, вважає голова обласної організації профспілок харчової промисловості Світлана Тіницька. 

«Ми працюємо в складних умовах, під звуки сирен. Багато технологічних процесів на підприємстві не можна зупиняти. Актуальне питання збереження ментального здоров’я. Особливо зараз, під час війни», – наголосила Світлана Тіницька. 

Для підтримки внутрішнього стану працює програма «Ти як?», ініційована першою леді Олени Зеленської.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook