ГоловнаCуспільство

У Дніпрі близько десятка міських лікарень щоденно рятують поранених захисників

Дніпро залишається найбільшим хабом з порятунку поранених військових. У міських лікарнях щоденно проводять безліч складних операцій, аби зберегти життя та здоров'я наших захисників. Найчастіше, кажуть лікарі, бійці зазнають вогнепальних осколкових поранень різної ступені важкості. 

«За останні тижні ситуація особливо не змінилась. Бійці надходять з різноманітними вогнепальними осколковими пораненнями. Це травми верхніх, нижніх кінцівок, грудної частини, черевної порожнини. Навантаження на лікарів велике. Мінімум 2-3 операції на добу. Часто ми затримуємось після кінця робочого дня», – зазначив хірург Вадим.

Один з пацієнтів відділення – військовий психолог Андрій. Чоловіку 38 років. Травму отримав більше ніж місяць тому на Донецькому напрямку. Спочатку дістав забій, потім утворилася міжм'язова гематома. Каже, чи не щодня питає лікарів, коли виписка – жадає якнайшвидше повернутися до побратимів на фронт. 

«На фронті я відповідав за морально-психологічне забезпечення. Це робота з особовим складом. Тож зараз мені трохи дивно проходити реабілітацію. Я завжди був людиною, яка працює з ветеранами, що повертаються додому, або з військовослужбовцями під час несення служби. Щоб інші реабілітовували мене – це незвичний для мене досвід. Хочу скоріше до хлопців, туди. Навіть, якщо мене після лікування відправлять у відпустку на 30 днів, то я все одно поїду до своїх на фронт», – поділився військовослужбовець Андрій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook