ГоловнаCуспільство

Підтоплень більше не буде: по Донецькому шосе, від вул. Старочумацької до вул. Холодильної, ремонтують зливовий колектор

У Дніпрі, по Донецькому шосе, від вул. Старочумацької до вул. Холодильної, ремонтують колектор. Зливова система каналізації тут була збудована ще за радянських часів. Колектор став несправним, не виконував своєї функції. А відтак — ситуація з водовідведенням тут була вже аварійною.

«У місцях, де це було можливим, прочистили частину зливового колектору довжиною 55 метрів. Далі його відновити не було можливості через вже аварійний стан. Тому прийнято рішення його відремонтувати. Укладається новий колектор довжиною 320 метрів. Йдеться про нові поліетиленові труби, які мають великий термін експлуатації. Додатково улаштуємо 16 нових дощоприймачів. Увесь комплекс робіт забезпечить надійне водовідведення у цьому мікрорайоні. Після завершення робіт укладемо нове асфальтове покриття. Відновимо й тротуарну доріжку», — зазначив заступник начальника КП «УРЕА» Михайло Ступак. 

Місцева мешканка Олена Кукліс розповідає: «Дійсно, у нас була проблема постійного скупчення води після сильних дощів. Вода стояла тут усюди через непрацюючу зливову каналізацію. Пройти, наприклад, до школи було дуже некомфортно, доводилось обходити. Зараз нам проводять комплекс робіт по відновленню роботи системи зливової каналізації. Дуже за це вдячні міській владі, комунальним службам. Це так важливо, зокрема, й в осінньо-зимовий період». 

Дніпрянка Марія теж вдячна за вирішення проблеми з колектором. За її словами, за рясних дощів калюжі тут перетворювалися на озера: «Було дуже незручно пересуватися як пішки, так і на автівці. Зараз проводяться масштабні роботи по ремонту колектора. І дуже тішить, що, врешті, нашу проблему вирішать!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook