ГоловнаCуспільство

Профілактичні щеплення для дітей: дніпровські імунологи розповіли, як уберегтись від сезонних захворювань

У Дніпрі всі амбулаторії, де проводяться обов’язкові профілактичні щеплення для дітей, мають 100 % наявність усіх вакцин. Роблять їх безкоштовно. 

«Обов’язкові щеплення згідно з Національним календарем для дітей – від туберкульозу, вірусного гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, гемофільної інфекції, кору, паротиту та краснухи. Ми консультуємо батьків нащо робити такі щеплення, розповідаємо про календар й далі вже проводиться вакцинація», – уточнює дитяча лікарка-імунологиня Олена. 

До того ж, якщо рекомендовані щеплення пропущені, батькам варто звернутися до сімейного лікаря і надолужити їх. 

«У таких випадках ми робимо для дитини індивідуальний календар щеплень, й далі проводимо вже за планом усі вакцинації згідно з Нацкалендарем», – каже пані Олена. 

Нині, під час похолодань, частіше звертаються батьки дітей з приводу щеплень проти вірусів грипу та коронавірусу. 

«Зараз йде зміна погоди, тому шириться вірус грипу, треба готуватися. Також консультуємо стосовно щеплення проти коронавірусу, його рекомендують робити діткам від 5 років», – зауважила лікарка. 

Прийшли на консультацію з дітьми Олександр та Вікторія. Мама 6-річних Мілани та Ярослава ділиться: «Перша вакцина у нас була у 2 місяці. Ми щеплюємся згідно з графіком, бо вважаю, що щеплення захищає не тільки вакциновану дитину, а й дітей, які не мають їх. Переносять усе добре».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook