ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині після негоди енергетики ДТЕК відновили світло для 63 тисяч родин

На Дніпропетровщині після негоди енергетики ДТЕК відновили світло для 63 тисяч родин

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі у посиленому складі усувають наслідки недільної негоди. На ранок 20 листопада енергетикам вдалося відновити роботу значної частини пошкоджених ліній та трансформаторних підстанцій. Електропостачання відновили для понад 63 тисяч родин у 162 населених пунктах регіону. Ремонтні роботи тривають, щоб якомога швидше повернути світло в усі домівки мешканців областіповідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Ввечері 19 листопада внаслідок снігопаду та шквального вітру на Дніпропетровщині сталися масові обриви електроліній. Без світла залишилися десятки тисяч осель. Найбільш постраждали від негоди Дніпровський, Кам’янський, Синельниківський та Новомосковський райони.

Протягом ночі аварійним бригадам ДТЕК Дніпровські електромережі вдалося повернути електропостачання для понад 63 тисяч родин. Енергетики відновили роботу 1250 трансформаторних підстанцій та 50 ліній електропередачі 6-10 кВ. Світло повернули у 162 населені пункти, що були повністю або частково відключені від електрики.

Наразі без світла лишається ще 15,4 тисячі осель у 120 населених пунктах області. Енергетики докладають максимум зусиль, щоб якнайшвидше повернути світло в кожну домівку.

Для оперативної ліквідації аварій задіяно 59 бригад ДТЕК Дніпровські електромережі − 173 фахівці, 66 одиниць техніки.

Відновити електропостачання планується до кінця дня.

Оператор системи розподілу нагадує правила безпеки під час негоди:

  • під час сильного вітру потрібно уникати ліній електропередачі
  • не наближатися до оголених проводів та обірваних ліній та в жодному разі не торкатися їх

Про всі аварійні випадки в електромережах просимо повідомляти зручним для вас способом:

 Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook