ГоловнаCуспільство

Одяг, який зігріває: у Дніпрі близько півтори тисячі боксів видали маленьким вимушеним переселенцям

Дніпро продовжує різносторонньо підтримувати вимушених переселенців, які через повномасштабне вторгнення мусять будувати нове життя у нашому місті. Одна з послуг, яку отримують найменші вимушені переселенці, – бокси з теплим одягом. Їх почали видавати ще торік, і відтоді одежу отримали близько півтори тисячі маленьких переселенців. Сьогодні за двома пакунками прийшла Юлія Нєпєйвода. Жінка разом зі своїм чоловіком та дворічною донечкою приїхали до Дніпра із Сєвєродонецька (Луганська область). А тут, у Дніпрі, вони вдруге стали батьками ще однієї донечки. 

«Дуже гарна ініціатива, тут якраз речі для старшої донечки, а молодшій буде на зріст. Ми мешкаємо у приватному секторі і чобітки гумові якраз підходять для прогулянок на вулиці», – прокоментувала вимушена переселенка Юлія Нєпєйвода. 

У боксі – найнеобхідніше для зими: тепла куртка, термобілизна, взуття, светри, рукавиці та шапка, штани та інший зогрівальний одяг. Отримати їх можуть дітки, яким ще не виповнилось трьох років. 

«Ці комплекти ми отримали торік від міжнародного фонду UNICEF за підтримки Міністерства реінтеграції України. Роздаємо їх вже протягом року, але найбільше люди беруть саме у зимовий час. До осені цього року ми роздали приблизно 1 200 комплектів, а нині – близько 3 сотень. Отримати їх можна у Дніпровському міському центрі соціальних служб», – прокоментувала директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко. 

Комплекти видають батькам, в яких є оформлена довідка ВПО. Звернутись за консультацією можна до Міського центру соціальних служб за телефонами: 056-785-73-60, 067-200-40-62.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook