ГоловнаCуспільство

Пілотний проєкт зі складання «Прозорих іспитів» розширюється по всій Україні

Пілотний проєкт зі складання «Прозорих іспитів» розширюється по всій Україні

З 28 листопада у Дніпропетровській та Запорізькій областях стартує пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів. Відтепер приймати теоретичні та практичні іспити будуть ті сервісні центри МВС, які мають високий попит у громадян, а саме:

Дніпропетровська область:

ТСЦ 1242 м. Дніпро, проспект Праці, 16

ТСЦ 1245 м. Покров, вул. Уральська, 1

ТСЦ 1247 м. Павлоград, вул. Дніпровська, 334а

ТСЦ 1248 м. Кривий Ріг, вул. Бикова, 31, ТЦ «Метро»

ТСЦ 1249 м. Дніпро, проспект Слобожанський, 31Д

Запорізька область:

ТСЦ 2341 м. Запоріжжя, вул. Парковий бульвар, 12

ТСЦ 2342 м. Запоріжжя, вул. Бабури козака, 9а.

Ці сервісні центри МВС стануть своєрідними екзаменаційними хабами. Вони обладнані відеокамерами з аудіозаписом, які фіксуватимуть звук та не залишатимуть сліпих зон. Це виключає будь-яку можливість ймовірного втручання в іспит та отримання підказки від сторонніх осіб. Інші сервісні центри МВС, як і раніше, надаватимуть громадянам послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, обміну та видачі національного та міжнародного посвідчення водія, вибракування транспортного засобу.

Сервісні центри МВС надалі працюють над забезпеченням максимально прозорих умов складання іспитів. Тому з 1 грудня проєкт розширюється далі по всій Україні, до нього долучаються сервісні центри МВС Харківської, Чернівецької, Тернопільської, Волинської, та Миколаївської областей.

Тож, з 1 грудня теоретичні та практичні іспити прийматимуть виключно ті сервісні центри МВС у зазначених областях, які беруть участь в пілотному проєкті. Перелік підрозділів, які проводитимуть екзаменаційну діяльність, можна переглянути на сайті в розділі «Контакти».

Пілотний проєкт зі складання прозорих іспитів Головний сервісний центр МВС запустив пів року тому. Він пройшов у 3 етапи. Перший стартував у Львівській, Київській, Одеській та Вінницький областях. Потім поширювався на інші регіони країни. Загалом у пілотному проєкті брали участь сервісні центри МВС у 12 областях. За результатами реалізації маємо результати середньої успішності серед кандидатів у водії. Отже, теоретичний іспит з першого разу склали лише 24% кандидатів у водії, а практичний іспит – 35%. Ці цифри свідчать про погану підготовку майбутніми кермувальниками до ПДР та керування транспортними засобами.

Аналізуючи ситуацію в сервісних центрах МВС, бачимо великий попит на іспити у Житомирській та Сумській областях. У зв’язку з цим розширюється перелік сервісних центрів МВС, які здійснюватимуть екзаменаційну діяльність. Тому з 1 грудня в цих регіонах теоретичний та практичний іспити додатково прийматимуть ще в двох сервісних центрах МВС: № 1844 у місті Звягель на Житомирщині та № 5943 в Охтирці, що на Сумщині.

Також нагадуємо, що упродовж 10 днів майбутні кермувальники можуть оскаржити результати іспитів. Для цього необхідно звернутись із заявою до регіонального сервісного центру МВС тієї області, в якій проходили екзаменацію. А отримання копії відеозапису доступне впродовж 30 днів.

Обслуговування в сервісних центрах МВС відбувається за попереднім е-записом: теоретичний іспит – на 14 днів вперед, а практичний – на 21 день. Крім того, запис доступний і через термінал у приміщеннях сервісних центрів МВС. Талони в ньому генеруються в день звернення та на 3 дні вперед.

Щоби краще освоїти знання правил дорожнього руху та успішно скласти іспити, майбутні водії можуть пройти підготовку через онлайн-тренажер. Він відображає питання, які входять до переліку теоретичного іспиту. Для складання тестування, необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба буде доступна не раніше 10 днів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook