ГоловнаCуспільство

Юні учасники «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» зустрілися із олімпійською призеркою Анною Рижиковою

На зустріч з учасниками «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» завітала олімпійська призерка Анна Рижикова. Легкоатлетка поспілкувалась з волейбольною командою одного з ліцеїв Дніпра. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» розвивається. Не обмежуємося лише змаганнями і тренуваннями. Використовуємо нові формати. Нещодавно провели спортивний форум. Організовуємо й мотиваційні зустрічі. Діти зустрілися із нашою спортивною зіркою. Живе, невимушене спілкування», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Хлопці та дівчата ставили іменитій спортсменці багато питань. Цікавилися її шляхом до чемпіонства, життєвим кредо.

Питали, які настанови зазвичай дає перед змаганнями тренер.

Про те, що важливіше: перемога або участь. А ще, чому навчає поразка.

Анна Рижикова – амбасадорка проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». А ще – одна з семи спортсменів області, які вибороли путівку на Олімпіаду. У легку атлетику чемпіонку привели батьки. Вона каже, важливо заохочувати дітей до активності змалку.

«Цей рік для мене дуже відповідальний. Він олімпійський. Вдалося отримати ліцензію. Тепер усі сили спрямовую на підготовку. Аби максимально вдало виступити. Ось знову їду на тренувальні збори. Та перед цим зарядилась позитивом від спілкування зі школярами», – сказала Анна Рижикова.

Волейбольна збірна, яка прийшла на зустріч, перемогла у територіальному етапі. Тепер змагатиметься у районному.

«Майже всі мої однокласники, друзі також грають у волейбол. Наш фаворит серед видів спорту. Займаємося три рази на тиждень з вчителями фізкультури», – розповіла восьмикласниця Дарина.

Обрав волейбол своїм спортивним хобі й 14-річний Олег.

«Це командна гра. Одному у ній не перемогти. Важлива підтримка. Коли нам сказали, що залишився тиждень до змагань, ми посилили тренування. Викладалися на повну. Далі рухаємося проєктом, налаштовані на успіх», – розповів Олег.

Вже 1 квітня стартує наступний етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». Збірні виборюватимуть перемогу на рівні громад.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook