ГоловнаCуспільство

Розв'язування туй, обробляння квітів та збирання сміття: у Дніпрі в парках триває весняне прибирання

У Дніпрі триває весняне прибирання парків. Лад наводять в усіх зелених зонах, підпорядкованих  КП «Міська інфраструктура». Наприклад, у парку Зелений Гай почали розв’язувати туї, а головну алею та парапети миють за допомогою очисника високого тиску. Також встановили відремонтовані лавочки та урни. Продовжують розчищати схили парку від сміття.

«Зелений Гай на нашому балансі з 2016 року. Відтоді триває благоустрій цієї території.  Тут було багато побутового та будівельного сміття, яке накопичувалось приблизно 40 років. На сьогодні силами нашого КП 85 % парку вже очищено. Але ця робота продовжується і зараз. Паралельно з цим ми проводимо планові весняні прибирання. Це санітарне підрізування дерев, вирубання порості. Для цього задіяно 23 працівники і 2 одиниці техніки», — розповів директор КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради Олексій Тесля

.

Пані Євгенія часто відвідує Зелений Гай, бо живе неподалік. Каже, помітила, що в останні тижні комунальники активізувались і в парку стало значно чистіше.  

«Часто тут гуляю з мамою, подругами. Зараз перебувати тут одне задоволення - весна, тепло, людей побільшало, чистота, все прибрано. Краса та й годі!» — говорить дніпрянка Євгенія.

Робота кипить і в сквері Західний. Тут встановлюють відремонтовані лавочки, підрізають кущі троянд, вносять мінеральні добрива у газон. Незабаром почнуть ремонт вподобаної багатьма дерев’яної альтанки. Її обіцяють полагодити до початку літа.

«У сквері активно ведеться робота з підготовки зеленої зони до весняно-літнього сезону. Прибираємо територію від випадкового сміття,  обробляємо рослини від шкідників, проводимо аерацію газонів. Такі роботи тривають з початку березня в усіх підпорядкованих нашому КП зелених зонах. Також ремонтуємо лавочки та урни. Частина відремонтованих лав уже встановлена. Найближчим часом усі оновлені лави повернуть у сквер», — прокоментувала Любов Чадіна, начальниця служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура».

«Я працюю тут неподалік, виходжу сюди на обідню перерву. Тут дуже гарно, приємно сидіти, відпочивати, пити каву. Приємно бачити, що сквер доглядають і прибирають», — поділилась дніпрянка Лілія.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook