ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська філія «Газмережі»: техобслуговування внутрішньобудинкових газових мереж – гарантія безпеки споживачів

Користуватись газом у квартирі багатоповерхівки чи гуртожитку – дуже зручно, проте критично важливо, щоб це також було безпечно для споживачів та оточуючих людей.

Внутрішньобудинкова система газопостачання (ВБСГ) – об’єкт підвищеної небезпеки. Єдиний спосіб гарантувати її безпечне використання – проводити регулярне технічне обслуговування та ремонт, як це сьогодні визначає закон.

ТО внутрішньобудинкових мереж допоможе виявити можливі витоки газу (які часом можуть бути непомітними для споживачів), запобігти аварійним ситуаціям та зекономити кошти клієнтів Дніпропетровської філії «Газмережі», адже налагодити систему після аварії значно дорожче, ніж вчасно провести профілактику. При цьому гарантія безпеки споживачів — пріоритет, адже аварія може пошкодити не лише приватне майно, а й завдати шкоди життю та здоров’ю.

Технічне обслуговування можуть виконувати виключно спеціалізовані організації, які мають відповідні дозволи на виконання газонебезпечних робіт.

Оплата за послугу буде нараховуватись лиш один раз на 3 або 5 років,  у тому місяці, у якому проводитиметься технічне обслуговування. Періодичність виконання робіт залежить від того, як давно мережі були побудовані та скільки часу вони експлуатуються.

Якщо газові мережі багатоквартирного будинку, у якому проживають споживачі блакитного палива, використовуються менше 25 років, їх потрібно обслуговувати один раз на 5 років. Якщо вони працюють більше 25 років – раз на 3 роки.

Технічне обслуговування – це про безпеку та надійний розподіл природного газу до оселі споживачів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook