ГоловнаКультура

Дніпровські артисти балету про «золото» престижного міжнародного фестивалю: їхали за перемогою – і отримали її!

Дніпровські артисти балету про «золото» престижного міжнародного фестивалю: їхали за перемогою – і отримали її!

Артисти Дніпропетровського академічного театру опери та балету перемогли на міжнародному конкурсі танцю. Сергій Зданський та Ілона Байтлер привезли золоті медалі з фестивалю «Гран-прі Світлани Коливанової». Зізналися – їхали за перемогою і отримали її! Подробиці розповіли в управлінні культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. 

На конкурсі у Харкові солісти оперного театру представили па-де-де Раба та Медори з балету «Корсар». Та варіації на балет «Полум’я Парижа» й «Есмеральда». 

«Гасло усіх артистів балету – наполегливість і праця. Саме це і допомогло перемогти. Звичайно, було хвилювання, але дуже старався гідно виступити», – поділився переможець Сергій Зданський. 

«Сергій – мій перший танцювальний партнер. Але ми швидко спрацювалися. Приїхали за перемогою та отримали її, – сказала солістка балету Ілона Байтлер. – Звісно, багато нервували. Але конкурси це завжди хвилювання». 

Головний балетмейстер театру опери та балету Андрій Литвинов каже – часу на підготовку було обмаль. 

«Сергій та Ілона задіяні у поточному репертуарі театру. Паралельно готувалися до прем’єрної вистави. Буквально за два дні після конкурсу вони виконали головні партії у балеті «Попелюшка», – розповів Андрій Литвинов. – Було дуже важко поєднувати усі репетиції». 

За перемогу на конкурсі змагалися майже 600 учасників з різних країн світу. Їх виступи оцінювали члени журі з України, Молдавії, Італії. 

 «Вітаємо колектив театру опери та балету із перемогою на міжнародному конкурсі. Пишаємось юними «зірками». Переконані – попереду не одна почесна відзнака», – сказали в управлінні. 

Долучилися до фестивалю і юні вихованці Дніпровської школи класичного танцю. Вони привезли з конкурсу 18 нагород. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook