ГоловнаКультура

Міста Дніпропетровщини можуть позмагатися за грант на культурний розвиток

Міста Дніпропетровщини можуть позмагатися за грант на культурний розвиток

Міста Дніпропетровщини можуть позмагатися за грант від проєкту EU4Culture. Він – на розробку стратегій культурного розвитку. Переможець отримає до 300 тис євро на втілення ідеї. Про це сповістили в департаменті економічного розвитку облдержадміністрації. 

«Окрім України, до проєкту приєднаються Азербайджан, Вірменія, Грузія Молдова. Подавати заявки можуть нестоличні великі та маленькі міста. Це чудовий шанс втілити креативні ідеї та підійти до культурного розвитку системно», – сказали в департаменті. 

Учасники змагатимуться за розробку стратегій культурного розвитку, орієнтуючись на підхід Європейських культурних столиць. 

На першому етапі з кожної країни Східного партнерства оберуть п’ять міст. Вони отримають початковий грант в 1 тис євро на підготовку повної заявки. На наступний етап пройдуть щонайбільше по три населені пункти. На розробку повноцінної стратегії культурного розвитку їм надаватимуть по 30 тис євро. 

У підсумку одне місто з кожної країни отримає грант на втілення стратегії – до 300 тис євро. 

Заявку можна подати до 30 червня на платформі Goethe-Institut (GAP). Деталі – тут

«EU4Culture» – проєкт Європейського Союзу. Він орієнтований на підтримку культури та креативних індустрій у країнах Східного партнерства. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook