ГоловнаКультура

Дніпровський академічний театр драми та комедії влаштовує концерти для переселенців та українських воїнів

Нещодавно колектив театру організував унікальний захід за участю артистів з Дніпра, Харкова та Луганщини. Зі сцени лунали відомі українські пісні, народні й авторські твори, жарти та гуморески, уривки з вистав від акторів Драмікому та Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру з міста Сєвєродонецьк. Також до концерту приєднався Григорій Чайка – гітарист відомого рок-гурту «Океан Ельзи», повідомляють у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

«Цього року Дніпровський академічний театр драми та комедії відзначає 95 років від дня утворення. Колектив театру готував до цієї дати нові проєкти й прем’єри. Ранок 24 лютого змінив наші плани. З перших днів вторгнення актори та працівники театру долучилися до волонтерства, розширили формати діяльності, влаштовують вистави для переселенців та українських воїнів», - розповів директор театру Сергій Мазаний.
Також, зазначив керівник театру, виникла ідея запису дитячої музичної аудіо-казки «Барвінок – наш герой». Зараз завершується робота над цим твором і найближчим часом його буде розміщено у соціальних мережах, аби маленькі глядачі долучилися до театрального мистецтва.
«За допомогою волонтерів Дніпра ми записали відеоверсію вистави «Майдан Інферно». Прем’єра міжнародного театрального проєкту відбулася на початку лютого в Національному центрі «Український дім». Ставив її відомий французький режисер Клеман Перетятко. Зараз ми відправляємо відеоверсію вистави Клеману для презентації у рамках заходів на підтримку України, які пройдуть у Франції 18 травня. Наша мета, щоб увесь світ дізнався про Україну та її надзвичайних людей», – розповідає директор театру Сергій Мазаний.
Окрім того, театр створив відеопроект «Кобзарі ХХІ століття». Це вірші відомих українських поетів, класиків і сучасників, які розповідають про любов до України, про важливі історичні події.
«Кожен на своєму місці, ми працюємо заради спільної мети. Лікарі й волонтери, освітяни й актори, люди різних професій – ми робимо свою справу, докладаємо свої знання, вміння, таланти, аби наша земля була мирною й квітучою», - зазначила начальниця гуманітарного управління Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook