ГоловнаКультура

Картини, мистецькі вироби, смаколики за донат: у Дніпрі в рамках чергового #Art_наступ збирають кошти для допомоги захисникам

У Дніпрі знову об’єдналися в рамках великого благодійного проєкту #Art_наступ. Цього разу залучені різні національно-культурні товариства. До акції #ART_наступ _Dnipro_International долучилися: Дніпропетровське обласне товариство німців «Відергебурт» («Wiedergeburt»), Литовське національно-культурне товариство, Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проєкт Кешер», громадська організація «Корейське товариство «Асадаль», Вірменська громада Дніпра, громадська організація «Дніпровське болгарське культурно-просвітницьке товариство «Рідний дім». Про це повідомляють у Дніпровській міській раді.

«Вже вп’яте проводимо проєкт #Art_наступ для збору коштів на потреби українських військових. Сьогодні це робимо спільно з національно-культурними товариствами, які вийшли з ініціативою проведення такого благодійного заходу на підтримку наших захисників. Це вкотре підтверджує, що Дніпро — багатонаціональне місто, яке стало домівкою для людей багатьох національностей. Тому продовжуємо об’єднуватися задля нашої якнайшвидшої перемоги», — підкреслив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міської ради Євген Хорошилов.

Великий творчий майданчик з ярмарком, розважальною програмою розгорнули на Січеславській Набережній. Тут представлені локації згаданих національно-культурних товариств: фудкорт зі стравами різних народів; виставка-ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва; майстер-класи з виготовлення етнічних виробів; великий вернісаж від митців, зокрема й з етнічними мотивами різних країн. Усе можна придбати за відповідний донат.

«Сьогодні понад сто українських корейців воюють на фронті, а ще більше займаються волонтерством, зокрема й наше товариство. Сьогодні з радістю беремо участь у благодійному проєкті. На нашій локації представлені різні види смаколиків, привезені з Кореї. Також пропонуємо для відвідувачів фотозону із традиційним одягом корейського народу — ханбоком», — розповів представник громадської організації «Корейське товариство «Асадаль» Ченбау Кім.

На сцені виступають творчі колективи національно-культурних товариств, професійні музичні колективи, виконавці. На гостей заходу чекає й виступ військового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України (м. Чернігів).

Зі свого боку, голова правління Благодііної організації «Благодійний фонд «Фонд оборони країни»» Наталя Костюченко додала: «Дуже вдячні усім, хто допомагає, донатить на потреби військових. Усі зібрані кошти від сьогоднішнього заходу будуть направлені на накопичення суми для придбання вантажівок для наших захисників. Вони вкрай цього потребують».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook