ГоловнаКультура

Дніпро надихає: митці провели відкритий пленер до Дня Державного прапору

У Дніпрі просто неба майстри образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва провели відкрити пленер. Більше 10 митців розмістили холсти на оглядовому майданчику парку Шевченка та писали неповторну красу Дніпра. Про це йдеться у повідомленні прес-служби мерії Дніпра.

«Наші майстри запропонували таку гарну ідею до Дня Державного прапора. Вони писатимуть картини не вдома чи в закладі, а безпосередньо на оглядовому майданчику, бо це місце стало візитівкою  не тільки Дніпра, а й всієї України,  це дійсно одне із наймальовничіших місць, де видно й правий берег Дніпра, і лівий. В цілому мистецтво, як і нашу перемогу – не зупинити, і цим надихаються наші майстри при створенні картин», - зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дарʼя Біла. 

Зі свого боку, директор КЗПО «Дитячо-молодіжний центр «Лідер» ДМР Роман Нечепурук також додав: «Написані картини ми відправимо на благодійний аукціон, який проведемо до Дня міста. Там ми плануємо всі картини розіграти, а виручені кошти направити на потреби ЗСУ». 

Керівниця гуртка з петриківського розпису Ганна Олійник обрала найвищу точку на оглядовому майданчику, де, як на долоні, видно весь Дніпро. Жінка з 15 років почала опановувати петриківський розпис, а тепер свої знання передає дітям Дніпра та переселенцям: 

«Сьогодні на своєму холсті я вирішила зобразити будинок, бо це – символ родини та захисту. І додала дерева, природу – це все, що нас оточує».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook