ГоловнаCуспільство

Київстар збільшив покриття 4G на Хмельниччині

Київстар збільшив покриття 4G на Хмельниччині

Завдяки можливості розвивати 4G на частотах 900 МГц мобільний оператор покращив покриття у 80 населених пунктах, де проживає 29 тисяч людей. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Швидкісний мобільний інтернет від національного оператора Київстар з’явився у 80 населених пунктах у Віньковецькому, Дунаєвецькому, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Волочиському, Летичівському районах Хмельницької області. Зокрема, у селах Зеленці, Великі Мацевичі, Стара Ушиця, Охрімівці, Ярославка, Климківці та інших.  Серед населених пунктів є як маленькі села, як от Бокиївка, де проживає близька 500 осіб, так і більш великі – як от Великі Мацевичі з населенням понад 6 тисяч осіб. Загалом, завдяки будівництву мереж 4G у сільській місцевості, доступ до швидкісного мобільного інтернету отримало ще 29 тисяч мешканців Хмельницької області. Відтепер усі  вони зможуть користуватись перевагами сучасних мобільних технологій для підприємництва, здобуття освіти, інтернет-спілкування, тощо.  

У липні 2020 року оператори мобільного зв’язку України розпочали обмін частотами (рефармінг) в діапазоні 900 МГц. Цьому передували 2 роки кропіткої роботи за участі всіх мобільних операторів, регулятора та державних органів. Рефармінг радіочастот став можливим, у тому числі, завдяки конструктивній позиції компанії Київстар, яка добровільно відмовилась від частини свого діапазону. Це дало можливість телеком регулятору перерозподілити додатковий спектр між іншими мобільними операторами, щоб вони отримали суцільні смуги радіочастот по всій Україні для розвитку 4G/LTE.

Київстар продовжує збільшувати 4G покриття також в інших діапазонах – 1800 МГц і 2600 МГц. Від  початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE майже 5 тисяч населених пунктів.  А за два роки розвитку  4G  доступ до швидкісного мобільного інтернету від Київстар забезпечено в 12 тисячах населених пунктів.

У планах компанії  за два роки  надавати можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету для 90% населення України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook