ГоловнаCуспільство

Працівники муніципальної варти патрулюють вулиці Дніпра цілодобово

У Дніпрі співробітники комунального підприємства «Муніципальна варта» стежать за дотриманням порядку на вулицях міста. Щоденно з 8:00 до 20:00 на патрулювання залучається 6 парних піших нарядів. Цілодобово у місті вартують 6 автопатрулів. Близько 60 вулиць, майданчиків, скверів та інших об’єктів знаходяться під наглядом  муніципальної варти. Про це під час виїзної пресконференції повідомив заступник директора КП «Мініципальна варта» Дмитро Скосарев, - повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«За останні п’ять років ми бачимо суттєві зміни, які відбуваються в нашому місті. З’являються нові зони відпочинку для містян у середмісті, на житлових масивах облаштовують парки, сквери, встановлюють сучасні зупинкові комплекси, арт-об’єкти тощо. На жаль, не всі мешканці здатні оцінити цей вклад, подекуди в місті трапляються акти вандалізму, пошкодження комунального майна.  У рамках програми «Безпечне місто», створено муніципальну варту. Основні завдання наших працівників: охорона громадського порядку,  недопущення адміністративних правопорушень, охорона комунальної власності та допомога територіальній громаді», - сказав Дмитро Скосарев. 

Він також додав, що автопатрулі більшою мірою стежать за порядком на дитячих і шкільних майданчиках та на територіях дитсадків. Адже в нічний час там часто збираються компанії та розпивають алкогольні напої. Піші патрулі зосереджені в центральній частині міста. 

«Найчастіше проводимо профілактичні бесіди з громадянами, які розпивають алкогольні напої та палять у громадських місцях. Усі адекватно реагують, розуміють, що порушують правопорядок. Однак, якщо правопорушники проявляють агресію, ми викликаємо поліцію. Траплялися випадки, коли люди ламали огорожі, намагалися вкрасти кришку люку тощо», – розказав працівник муніципальної варти Олексій Шумейко.

У поточному році інспекторами муніципальної варти безпосередньо, а також за участі співробітників Національної поліції було складено 817 протоколів про адміністративні правопорушення.  З них 170 стосувалися порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

«У результаті виявлення порушень  правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами було складено протоколи та вилучено 2 200 літрів пива, 1 610 літрів міцних алкогольних напоїв, 192 пачки  тютюнових виробів, 90 літрів вина, 110 літрів слабоалкогольних напоїв», - зазначила представниця КП «Муніципальна варта» Наталя Єгорченко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook