ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відкрилася перша діджитал-виставка «Пікассо: періоди геніальності»

У Дніпрі за підтримки програми «Культурна столиця» відкрилася перша діджитал-виставка «Пікассо: періоди геніальності». Експозиція складається з відеоарту та 25 естампів художника. Відвідати виставку можна до 13 грудня.

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Проєкт діджитал-виставки «Пікассо: періоди геніальності» виграв у конкурсі програми «Культурна столиця». Раніше в Дніпрі такого не було, і це сучасний новий підхід і реалізація в форматі відеоарту», - розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов. 

Мистецтвознавець Володимир Маліков зазначив, що у назві виставки відображується многогранність творчості митця: «Творчий шлях Пікассо тривав близько 70 років, які діляться на різні періоди геніальності. Так, кожне своє десятиліття творчої сторінки він розпочинав у зовсім іншій манері, пластиці та колористиці. Поглянувши на його роботи, можна подумати, що це створювали різні митці. Саме на діджитал-виставці можливо переглянути усі одинадцять періодів творчості генія Пікассо. Найбільш яскраві тематичні та сюжетні лінії будуть представлені динамічно та експресивно у поєднанні з музикою». 

Директор Музею українського живопису Сергій Бурбело зазначив, що виставка робіт Пабло Пікассо в Дніпрі – унікальна подія: «Ці роботи вже були в нашому музеї кілька років тому. Зараз ми зробили розширену композицію і додали відеоарт. Окрім цього, у музеї відбуватимуться лекції з творчості митця. Також на картинах є QR-коди, на яких можна подивитися процес створення робіт». 

На виставці зібралися митці та поціновувачі творчості Пабло Пікассо. Художниця Ірина Долгорукова вважає, що проведення такої виставки є гарною ініціативою: «Не багато людей знають про незвичний індивідуальний стиль митця, який виник на класичній школі. Для Дніпра важливі такі заходи особливо в період карантину. Багато моїх знайомих бажають відвідувати культурні заходи. Взагалі для Дніпра діджитал – це новий напрям, який дуже позитивно впливає на популяризацію мистецтва». 

Про важливість подібних заходів зауважила і художниця Надія Дехтярьова: «За допомогою таких виставок більше людей мають змогу побачити прекрасні витвори мистецтва». 

Задоволений і вражений заходом залишився і художник Ілля Гінзбург: «Подібні виставки мають відбуватися в місті. Культура повинна йти в широкі маси, щоб до неї долучалося як найбільше людей». 

На виставці проєкції представлені голограми, візуальні метаморфози за мотивами творчості найпліднішого художника ХХ століття. Різні часи, погляди, смаки, музи та захоплення у власній періодичній системі великого митця.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook