ГоловнаCуспільство

Енергоінфраструктуру Південного району Кам'янського перевірили на готовність до підвищених навантажень

ДТЕК Дніпровські електромережі в партнерстві з мерією міста закінчив комплексну модернізацію енергоінфраструктури в Південному районі Кам'янського. Перед початком опалювального сезону перевірили, - як впорається оновлена система в умовах підвищених енергонавантажень. Для цього 2-3 жовтня провели випробування мереж і електроустаткування БАМу та Соцміста. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК Дніпровські електромережі.

Тестування проходило в ніч з 2 на 3 жовтня. Напередодні жителів БАМу та Соцміста попросили максимально завантажити систему – включити всі наявні в будинку електрообігрівачі, якими будуть користуватися взимку. Під час випробувань всю ніч чергували дві бригади ДТЕК Дніпровські електромережі. Фахівці компанії щогодини фіксували рівень навантажень в електромережі, а також перевіряли роботу ліній, трансформаторних та розподільних підстанцій.

«ДТЕК діє в інтересах України і системно покращує якості електропостачання своїх клієнтів. У Кам'янському в цьому році провели велику роботу по модернізації енергоінфраструктури Південного району: замінили обладнання підстанцій і щитових, поклали нові кабельні та повітряні лінії. Перевірка показала, що рівень навантаження на системи збільшується в 1,5 рази. У 22 трансформаторних підстанціях «автомати» -обмежувачі не спрацьовували. Це хороший показник, і у нас якраз є час, щоб відрегулювати систему перед початком опалювального сезону», – зазначив начальник Кам'янського району електромереж ДТЕК Дніпровські електромережі Микола Шумейко.

Як повідомлялося раніше, на програму збільшення договірної потужності в квартирах жителів Південного району міста міська рада Кам'янського виділила 14 мільйонів гривень. Всього в програмі модернізації брали участь 198 багатоповерхових будинків. Кожній з понад 6800 квартир були надані додаткові потужності - від 1 до 2 кВт. Для цього фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі модернізували щитові в будинках, замінили автоматичні вимикачі і підключили «розумні лічильники». А також встановили більш потужне обладнання в 16 трансформаторних підстанціях і провели до будинків 30 км нових повітряних та кабельних ліній.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook