ГоловнаCуспільство

Дніпро – кращий в Україні за впровадженням програми «Безпечне місто»

Днями у Києві відбулась щорічна церемонія нагородження міст-лідерів з впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру Kyiv smart city 2020. Захід 2020 проводиться вже в п'ятий раз і є однією з головних подій Східної Європи, присвячених популяризації smart city - технологій. Цьогоріч він зібрав більше 10 тис. учасників онлайн. 

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

Під час форуму найкращі міські проєкти, громадські та державні ініціативи відзначили у восьми номінаціях.  

У Дніпрі, завдяки розвитку smart city, впроваджуються багато електронних сервісів, які значно покращують життя мешканців міста, а саме: безконтактна оплата за проїзд у громадському транспорті, електронні табло, система відеоспостереження зі смарт камерами. 

Саме тому Дніпро став кращим серед міст України за впровадженням електронних сервісів програми «Безпечне місто» та посів перше місце у відповідній категорії. 

Як відомо,  програму «Безпечне місто» ініціював міський голова Борис Філатов у  2016 року. В її рамках  було створено Ситуаційний центр міста - це інтерактивна система, що об’єднує датчики на мережах водоканалу, розподільчих щитках, тягових підстанціях, ліфтах, а також GPS-системи на громадському транспорті, комунальній техніці, машинах швидкої допомоги. До неї підключені й правоохоронні органи. Все це дає змогу бачити комплексну ситуацію в місті, а відтак – ефективно керувати його роботою.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook