ГоловнаCуспільство

З початку року в Дніпрі виявили 450 фактів незаконного споживання природного газу

За 9 місяців 2020 року в Дніпрі та Дніпровському районі фахівцями АТ «Дніпрогаз» було зафіксовано 450 випадків незаконного споживання природного газу. Порушники завдали збитків на суму понад 4,1 млн грн. Про це повідомили в прес-службі АТ «Дніпрогаз».

Завдяки використанню сучасного і високоточного обладнання фахівці «Дніпрогазу» в поточному році виявили 450 факт незаконного споживання блакитного палива. Майже 68% зафіксованих порушень пов'язані з втручанням в роботу побутових газових лічильників та самовільним відновленням газопостачання. Загальна сума завданих порушниками збитків склала більше 4,1 млн грн.

«При виявленні самовільного підключення до газових мереж Кодексом газорозподільних систем передбачено відшкодування завданих Оператору ГРМ збитків. Розмір подібних нарахувань може коливатися від 3,5 тис грн до 500 тис грн в залежності від конкретного виду порушень, - зазначає комерційний директор «Дніпрогазу» Ігор Маньковський. – Таким чином, незаконне споживання природного газу буде в десятки разів дорожчим».

Незаконне втручання в роботу газових мереж та несанкціоноване споживання природного газу не тільки завдає суттєві збитки, але й несе величезний ризик для споживачів природного газу. Часто у місцях самовільних врізок у газопроводи спеціалісти «Дніпрогазу» виявляють витоки газу, які можуть призвести до аварій та вибухів.

За виявленими фактами незаконного відбору природного газу в АТ «Дніпрогаз» складають акти про порушення, проводять відключення споживачів та стягують заподіяні збитки, в тому числі у судовому порядку. Окрім суми збитків, споживачу також необхідно буде сплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання, а у разі пошкодження лічильника - його вартість разом із встановленням.

Якщо Ви володієте інформацією про факти незаконного споживання газу, просимо повідомляти про це за телефоном «104», анонімність гарантується. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook