ГоловнаCуспільство

У 2020 році майже 200 жителів Дніпропетровщини стали донорами плазми для онкохворих дітей

Керівник центру Біофарма Плазма Дніпро Ірина Кільчинська повідомила, що центр збирає плазму донорів для виробництва ліків, що використовуються в онкологіїї, в тому числі дитячій. Також вона розповіла, з ким співпрацюєте в цьому напрямку Біофарма Плазма Дніпро.

«Біофарма Плазма Дніпро майже з перших днів роботи, а це вже півтора року, тісно співпрацює з обласною дитячою клінічною лікарнею - її центром онко гематології. Тільки за минулий рік від 170 донорів-благочинників було зібрано понад 100 л плазми та передано ліків з плазми майже на 50 тис. грн. Ці ліки не мають синтетичних замінників і інколи лікарі називають їх «ліками відчаю», тому що використовують їх для покращення стану в самих важких випадках», - повідомила вона.

Керівник центру розповіла, як вдається заохочувати донорів до доброчинних донацій.

«Ми постійно проводимо благодійні Акції та Дні донора для збору плазми на ліки для онкохворих дітей. Та ми зрозуміли, що точкові заходи - це краплина в морі в порінянні з тим, що насправді потрібно, наприклад дитячій онкогематології обласної лікарні.

Ми підрахували - щоб повністю забезпечити безкоштовними ліками з плазми всіх дітей, до нас щомісяця повинні приходити 150 донорів-благочинців.

Тому для активізації та залучення і заохочення для донацій таких донорів було створено довгостроковий, а точніше безстроковий, проект «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ!».

Організаторами проекту разом з нами виступила Обласна дитяча клінічна лікарня, наша найактивніша донорська команда обласного управління патрульної поліції, велика їм шана і подяка. Користуючись нагодою, хочу відмітити, що наші поліціянти першими приходять на допомогу не тільки як кадрові службовці поліції, а і як кадрові донори. Саме вони розпочали цей проект та показали приклад іншим.

Ми дуже задоволені, що до допомоги онкохворим дітям долучаються і наші ЗМІ - вже близько двох десятків журналістів стали нашими донорами і багато хто з них зробив благочинну донацію», - розповіла вона.

Крім цього, Ірина Кільчинська додала, що в активізації благодійного донорства допомагають бізнес-структури і подякувала компанію АБК «ДНІПРО» за співпрацю.

«Хочу висловити велику подяку ще одному організатору проекту - компанії АБК «ДНІПРО», яка як генеральний спонсор забезпечила всіх наших донорів протягом декади допомоги онкохворим дітям в рамках проекту «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ!» корисною природною водою ТМ «Петриківська» а ще передала цю водичку пацієнтам дитячої онкогематології. Ми дуже вдячні за це компанії АБК «ДНІПРО» та вповноважена передати вам подяку від наших донорів та матусь онкохворих дітей. Будемо раді співпраці в цій благородній справі з іншими бізнес-організаціями, ГО та БФ Дніпра», - додала вона.

У свою чергу, головний дитячий онколог Дніпропетровскої області Наталія Демент'єва зазанчила, що донорство - критично важлива частина допомоги онкохворим дітям. «Їх стан потребує підтримки ліками з компонентами донорської крові. Ці компоненти не можна замінити на синтетичні. І вони критично необхідні дітям, які живуть, в принципі, без імунітету», - сказала вона.

Керівник центру Біофарма Плазма Дніпро Ірина Кільчинська нагадала, що донором може стати громадянин України, та іноземець, що постійно проживає в Україні, віком від 18 років та масою тіла більше 50 кг. Крім того, донор плазми отримує безкоштовне обстеження і аналізи в тому числі на антитіла до Ковід-19.

Плазмацентр BiopharmaPlasmaДніпро чекає на вас з ПН по СБ з 8 по 16 год. за адресою: пр. Богдана Хмельницького, 17

Нагадаємо, що завтра, 17 лютого, з 08:00 до 16:00 за партнерською участю БФ «Відчайдушні серця» та спортивної спільноти Дніпра в нетворкінгу, на який зараз вже перетворився плазмацентр Біофарма Плазма Дніпро, проводиться Донорський День спонтанного прояву доброти, приурочений до однойменного міжнародного свята.

Миненко Дарья

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook