ГоловнаCуспільство

Перетворюємо петропавлівську школу №2 на енергоефективну та затишну – Валентин Резніченко

Перетворюємо петропавлівську школу №2 на енергоефективну та затишну – Валентин Резніченко

Триває реконструкція петропавлівської школи №2. Роботи – обласним коштом. Будівлю утеплюють. Класи перетворюють на сучасні. Головна «фішка» – великі вітражі «у підлогу» на 1-му поверсі. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Для дітей – тільки сучасні технології. Реконструюємо школи регіону. Фасади утеплюємо і розфарбовуємо у яскраві кольори. Класи робимо комфортними», – розповів Валентин Резніченко. 

Будівля петропавлівської школи №2 із новими покрівлею та вікнами. Вже майже половина фасаду – термомодернізована. 

«Проєктом передбачили великі вікна у коридорах 1-го поверху. Вони додають світла і тепла. А ще – створюють естетичну фотозону. Адже «дивляться» на внутрішнє подвір’я. Там проходять шкільні свята», – сказала проєктантка Валентина Кас’янок. 

Класи на 2-му та 3-му поверхах вже готові. Там навчаються діти. 

«Задоволені, що саме наш заклад реконструюють. Вже маємо широкі, світлі коридори. Будівлю прикрашають великі вікна, – поділилася директорка Ольга Цимбал. – Школа стає сучасною. Дуже гарною. Дітям подобається». 

Робота кипить на 1-му поверсі. Там фарбують стіни, на підлогу кладуть лінолеум. Приводять до ладу і їдальню, актову та дві спортивні зали. 

«Як потеплішає, візьмемося за благоустрій. Облаштуємо спортивний майданчик. Для найменших учнів – ігрову зону. Буде і футбольне поле – з дренажною системою. Залишатиметься сухим і в дощ», – розповів виконроб Володимир Гищак. 

У петропавлівській школі №2 – 670 учнів. Її реконструюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook