ГоловнаCуспільство

Придніпровська ТЕС приєдналася до комплексної екологічної програми міста

Придніпровська ТЕС приєдналася до комплексної екологічної програми міста

Значно зменшили викиди та скиди на одній із найпотужніших станцій – Придніпровській ТЕС. Відбулися такі зміни в рамках комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку, ініційованої міським головою Дніпра Борисом Філатовим. Про це повідомляє прес-слуєба Дніпровської міської ради.

Одне з масштабних оновлень – електрофільтр енергоблоку № 10, який дозволив зменшити викиди в атмосферу твердих часток майже на 90 %. 

«Крім того, ми встановили нову систему пневмозоловидалення: за годину збираємо 10 тонн золи, її можна використовувати у будівництві, наприклад в дорожньому покритті. Вже встановили пости моніторингу навколишнього повітря з кордоном санітарної зони підприємства, щоб бачити зміни та коригувати, далі модернізувати. Встановили лічильники води на скидному каналі, оновили зливову каналізацію», – доповів директор Придніпровської ТЕС Анатолій Боричевський.

«Завдяки діалогу між керівництвом теплоелектростанції та мерією Придніпровська ТЕС змогла скоротити викиди пилу в атмосферу на 90 %. Загалом зменшилося забруднення повітря, води та землі від підприємства майже на чверть. Зараз підприємство активно співпрацює з департаментом екологічної політики міськради в рамках програми екологічної безпеки міста на 2021-2025 роки»,зазначив начальник управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР Ярослав Крисько.

Надалі ТЕС планує оновити систему гідрозоловидалення (зменшиться навантаження негативних речовин на землю та воду), а також капітально відремонтувати електрофільтри, щоб ще зменшити викиди у атмосферу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook