ГоловнаCуспільство

Оновлення, на яке чекали майже сторіччя: реконструкція стадіону «Спартак»

Оновлення, на яке чекали майже сторіччя: реконструкція стадіону «Спартак»

Реконструкції, що наразі триває на криворізькому «Спартаку», місцеві мешканці чекали понад 90 років. Після оновлення арена дитячо-юнацької спортивної школи №3 перетвориться на сучасний і комфортний стадіон. Користуватись ним зможуть як професійні спортсмени й вихованці ДЮСШ №3, так і решта прихильників спорту Кривого Рогу. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської облради.

«Тут можна буде проводити матчі з футболу, волейболу, баскетболу. Буде відремонтований тенісний корт. Зроблена зона для воркауту та крос-фіту. Така велика реконструкція стадіону, що відбувається в рамках «Великого будівництва» за ініціативи президента Зеленського, дозволить повністю забезпечити потреби центрального району й ближніх районів Кривого Рогу у спорті. Фінансування об’єкту відбувається спільно з кошторисів держави та Дніпропетровської області. Загальна вартість проекту — приблизно 170 млн. грн. Очікуємо завершення будівництва вже до кінця цього року», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Прєктом також передбачено шість бігових доріжок і ями для стрибків у довжину. На існуючих трибунах замінять глядацькі місця, відновлять залізо-бетонні конструкції й гідроїзоляцію. Поруч зведуть ще одну чергу трибун під навісом, яка матиме сходинки й підйомники для маломобільних груп населення. У підтрибунних приміщеннях облаштують вбиральні, душові, роздягальні, тренерські та інші адміністративні приміщення. Після оновлення «Спартак» зможе розмістити 7116 глядачів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook