ГоловнаCуспільство

Педагогів двох мистецьких шкіл Дніпропетровщини навчать працювати з особливими учнями

Педагогів двох мистецьких шкіл Дніпропетровщини навчать працювати з особливими учнями

Школи Дніпра та Кривого Рогу стали учасницями всеукраїнського проєкту «Мистецька освіта без обмежень». Педагогам розкажуть про тонкощі інклюзії та навчать розкривати талант особливих учнів. Про це повідомила начальниця управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Першина. 

«До проєкту приєдналися 16 навчальних закладів зі всієї України. Серед них – дві школи Дніпропетровської області. Для педагогів – комплексна програма про безбар’єрність в освіті та особливості інклюзії», – розповіла Наталія Першина. 

Під час тренінгів та консультацій вчителям розкажуть, як складати індивідуальні навчальні програми для особливих дітей. Які документи потрібні, щоб започаткувати інклюзію. Допоможуть створити толерантне середовище у закладі. 

Для учасників «Мистецької освіти без обмежень» організують спільні зустрічі. Вони зможуть обмінятися досвідом і вдалими педагогічними «знахідками». 

«Одного разу на порозі школи з’явилася шестирічна Настя. Її діагноз – дитячий церебральний параліч. Дівчинка мала нестримне бажання навчатися музиці. Ця дитина підштовхнула нас до участі у програмі. Інклюзивна освіта має стати повсякденним явищем», – поділилася директорка криворізької мистецької школи Людмила Бориславська. 

Мистецькі школи мають взяти участь у всіх семінарах-тренінгах програми і виконати практичні завдання. За підсумками – отримають сертифікати. 

Проєкт складатиметься з п’яти тематичних модулів і триватиме до кінця року.   

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook