ГоловнаCуспільство

СБУ провела антитерористичні навчання на стратегічно важливих об’єктах

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ у Дніпропетровській області провела командно-штабні навчання з елементами контрдиверсійної операції. Тренування проводились на об’єктах залізничної галузі та держпідприємстві, яке спеціалізується на зберіганні радіоактивних матеріалів.Про це повідомили в прес-службі відомства.

 

За легендою навчань, умовна група «терористів», яка проникла на спецпідприємство, викрала джерела іонізуючого випромінювання і планувала вивезти його залізничним транспортом до Києва для вчинення терактів. Долучившись до групи прикриття в одному із залізничних потягів і спровокувавши конфліктну ситуацію, «зловмисники» захопили «заручників» та забарикадувались у вагоні пасажирського потягу.

 

Після безрезультатних переговорів, керівництво Антитерористичного центру при СБУ санкціонувало задіяння штурмових груп, які нейтралізували умовних диверсантів та звільнили «заручників».

У заходах взяли участь підрозділи СБУ, Національної гвардії, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також представники держпідприємств.

 

Метою тренувань стало підвищення рівня міжвідомчої взаємодії під час проведення антитерористичної операції на об’єктах підвищеної небезпеки і транспортної інфраструктури.

 

Координаційна група ретельно проаналізувала кожен етап навчань, відзначивши високий рівень готовності його учасників до виконання завдань за призначенням.

 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook