ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині стартували щеплення другою дозою вакцини CoronaVac

На Дніпропетровщині стартували щеплення другою дозою вакцини CoronaVac

На Дніпропетровщині почали робити щеплення другою дозою вакцини CoronaVac. Імунізують маломобільних мешканців та освітян, які беруть участь у цьогорічному ЗНО. Про це повідомила на прес-конференції в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик. 

«Нині вакцинація – єдиний спосіб вийти з епідемічної кризи. Про це свідчить і досвід України, і інших держав. Відсьогодні в регіоні проводять щеплення другою дозою препарату CoronaVac», – підкреслила Вікторія Кулик.

Вона додала, що повторні ін’єкції роблять маломобільним та людям, які їх доглядають. А ще – освітянам, що беруть участь у ЗНО-2021. Перший укол мешканцям цих категорій зробили 4 тижні тому. 

Триває і вакцинація другими дозами Comirnaty. Її проводять серед людей похилого віку, працівників ДСНС та прикордонників. Загалом вже зробили 860 повторних ін’єкцій, сказала Вікторія Кулик. 

Щеплення проводять мобільні бригади, спеціально навчені працювати з конкретним препаратом. Нині їх в області 60. 

Записатися на вакцинацію можна у сімейного лікаря, на порталі або в застосунку «Дія» та за телефоном «гарячої лінії» МОЗ – 0 800 60 20 19. Загалом до електронної черги на COVID-щеплення вже стали понад 38,6 тис мешканців області. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook