ГоловнаCуспільство

Цьогоріч понад 30 мешканок Дніпропетровщини отримали почесне звання «Мати-героїня»

За материнську самовідданість, зразкове виховання та всебічний розвиток дітей. Ще 33 мешканки Дніпропетровської області отримали державне звання «Мати-героїня». Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомили у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації. 

«Виховувати дітей – нелегка та відповідальна справа. Особливо якщо в родині їх багато. Пишаємося, що нині на Дніпропетровщині мешкає 2801 «Мати-героїня», – зазначили у департаменті. 

Звання «Мати-героїня» присвоюють багатодітним жінкам, які виховали до 8-річного віку 5 та більше дітей. Цьогоріч відзнаку отримали 33 жінки з Дніпропетровщини. Це жительки Дніпра, Апостолового, Нікополя, Новомосковська, П’ятихаток, Кривого Рогу, Верхньодніпровська, Жовтих Вод та Криворізького, Кам’янського, Синельниківського, Дніпровського і Нікопольського районів. 

Одна з матерів-героїнь – Анна Іванова. Жінка виховує шістьох дітей – чотирьох синів та двох доньок. Найстаршому – 23. Він майбутній лікар. Наймолодший цього року йде до школи. Велика родина мешкає у Слобожанському. 

«Намагаюся виховувати дітей якнайкраще. І дуже приємно, коли твої старання визнають офіційно. Мені як жінці та матері це важливо. З гордістю нестиму високе звання», – розповіла багатодітна мама. 

Анна Іванова додала, вони з чоловіком завжди мріяли про велику сім’ю. Так один за одним з’явилося шестеро дітлахів. 

«Рідні, коли дізналися про відзнаку, сказали: «Ти достойна!». Моя мама зізналася, що дуже пишається», – згадує Анна Іванова. 

Цьогоріч Указом Президента в Україні відзначили 1019 жінок. Окрім почесного звання, кожна із них отримає разове грошове заохочення – понад 21 тис грн. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook