ГоловнаCуспільство

Як комунальники Дніпра впоралися з аномальною кількістю опадів

Як комунальники Дніпра впоралися з аномальною кількістю опадів

Минулого тижня у Дніпрі випала аномальна кількість опадів – злива не вщухала декілька діб. Усі комунальні служби міста працювали майже цілодобово для ліквідації наслідків цього рясного дощу. До КП «Міськзеленбуд» надійшло 87 заявок щодо повалених дерев. Наразі 78 вже прибрано, сьогодні та завтра бригади завершать роботи за адресами, що залишилися. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Більшість дерев, які були повалені, – зелені та здорові. Їхнє падіння пов’язано із намоканням ґрунту та близько розташованим до поверхні землі корінням. Через вітер ці насадження не втрималися», – зазначив головний інженер КП «Міськзеленбуд» Іван Білоус. 

У свою чергу заступник директора КП «Гідроспоруди» Михайло Ступак розповів, що під час аномальної кількості опадів основні вулиці міста були проїзними, рівень води там не підіймався вище норми. 

«У Дніпрі є проблемні місця, де при розбудові міста взагалі не було запроєктовано зливової каналізації або нині вона потребує капітального ремонту. Це вулиця Любарського, просп. Мануйлівський, вул. Дніпросталівська, але тут рівень води дозволяв проїзд машин. Щодо АНД району, який розташований нижче рівня річки Дніпро та де немає взагалі колекторів, накопичувалися поверхневі води та ґрунтові. Тут проводилося відкачування води нашими силами та силами ДСНС», – зазначив Михайло Ступак. 

За період рясних опадів на маршрутах дніпровського електротранспорту трапилося 45 затримок руху: 12 – через падіння дерев та гілок, 10 – через відмову у роботі електрообладнання, 6 – через ДТП автотранспорту, 6 – нанесення ґрунту на колії, 5 – великий рівень води та по 3 – через обрив контактної мережі та сходження з колії, повідомив заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради Володимир Сусленков. 

«Через рясні опади відбулося підтоплення трамвайних колій у низовинних районах міста: вул. Маяковського (трамваї № 5 та № 14), вул. Каруни та Бажова (маршрут № 6), вул. Трамвайна, вул. Бердянська (маршрут № 9). Через це маршрути № 6 та № 9 було тимчасово призупинено, а трамваї № 5 та № 14 курсували за зміненим маршрутом. Для ліквідації наслідків непідконтрольної стихії на нашому підприємстві було задіяно 40 людей та 12 одиниць спецтехніки», – каже Володимир Сусленков.

Водночас усі представники комунальних підприємств під час пресконференції повідомили про готовність до нових опадів, які прогнозують у Дніпрі цього тижня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook