ГоловнаCуспільство

Підтримка держави та припинення маніпуляцій Геокадастру: під час Конгресу місцевих та регіональних влад мер Дніпра Філатов назвав основні умови для по

Для щасливих та справедливих міст наявність комфортних рекреаційних зон так само важлива, як хороші дороги і транспорт. Водночас навіть для великих та потужних міст фактично неможливо відновлювати та будувати всі парки самостійно. Це пов’язано не лише з системними проблемами, які накопичувалися десятиліттями, а й з тиском і затягуванням процесів деякими профільними відомствами. На цьому мер Дніпра Борис Філатов наголосив під час засідання другої палати Конгресу місцевих та регіональних влад. Палата регіонів зібралася у Дніпрі 8 червня під головуванням Президента України Володимира Зеленського. 

«Є проблеми з документацією. Наприклад, ми навели лад у себе, але втратили забагато часу. Зверніть, будь ласка, увагу на Геокадастр, в якому по всій країні пообкопувалися «жуліки» та хабарники. Ми капітально реконструювали парк Зелений гай за два роки, а документи на нього Геокадастр видавав удвічі довше. Також є проблема з документами по лінії Мінекології», – сказав Борис Філатов під час своєї репліки на виступ глави держави. 

У свою чергу президент відповів, що питання з Геокадастром зрушиться. 

«Я зрозумів про питання з Геокадастром. У нас пан Лещенко, він займається вичищенням списку тих «жуліків». Непогана ідея. Якщо у вас є список «жуліків», можете обмінятися. Прискорювати точно будемо», – сказав Володимир Зеленський. 

Також, обговорюючи ідею будівництва парків по всій країні, навіть у найменших містечках, Борис Філатов зауважив, що у Дніпрі також поділяють за таким принципом. У місті вже почали створювати рекреаційні зони для кожного мікрорайону – щоб люди мали змогу відпочивати біля своїх будинків, а не їхати через пів міста щоразу, коли хочуть прогулятися з дітьми.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook