ГоловнаCуспільство

​На Дніпропетровщині – негода: аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі відновлюють електропостачання у Павлоградському районі

На Дніпропетровщині триває циклон з дощами та грозами. Складні погодні умови призводять  до аварійних ситуацій на електрообладнанні. Аварії та масові відключення електроенергії зафіксовано у Павлоградському районі, де негода призвела до знеструмлення 6 повітряних ліній 6-10 кВ. Наразі бригади ДТЕК Дніпровські електромережі працюють у посиленому режимі та ліквідують наслідки аварій, щоб якнайшвидше відновити електропостачання. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Шквальний вітер та гроза, які вирують на Дніпропетровщині, призвели до аварійних відключень на лініях електропередачі у місті Павлоград. Станом на 18 годину найбільш постраждалим від негоди лишається Павлоградський район, де частково відключені 6 населених пунктів і близько 13  тисяч клієнтів. Через негоду постраждали декілька районів Павлограда – Литмаш, Хіммаш та Бельбес.

У зв’язку з погіршенням погоди аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилений режим та працюватимуть 24/7, аби забезпечити клієнтів надійним електропостачанням.

Наразі  відновлено роботу 2 підстанцій та знеструмлених 2 ліній 6-10 кВ. Світло повернули в будинки понад 10 тисяч жителів області.

«ДТЕК діє в інтересах України, піклується про своїх клієнтів та робить усе, аби в їхніх оселях завжди були світло та комфорт. Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилене чергування та готові оперативно ліквідовувати аварії у разі потреби. Наразі 5 бригад  із залученням 5 одиниць спецтехніки ліквідовують відключення у знеструмлених районах. Повне відновлення електропостачання у Павлограді та Павлоградському районі очікується сьогодні до кінця дня», – повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

ДТЕК Дніпровські електромережі просить жителів області за змоги залишатися вдома та бути обережними, не наближатися до оголених дротів, обірваних ліній, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор.

Поради під час можливих масових відключень через негоду:інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі на сайті компанії, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebookабо чат-бот уViberтаTelegram.

Чому під час негоди може вимкнутися світло та який алгоритм дій при аварійному відключенні, – можна дізнатися з відео #ПростоПроЕнергетику, в якому генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук надав відповіді на найпоширеніші питання. Також ми підготували коротку відеоінструкцію – як користуватися онлайн-послугами на сайті та, зокрема, дізнатися про планові та аварійні відключення за своєю адресою. Її можна переглянути за посиланням.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook