ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина поглиблює співпрацю з Вільною державою Саксонія

Відбулася спільна зустріч керівництва Дніпропетровської обласної ради, облдержадміністрації та офіційної делегації Вільної держави Саксонія (ФРН). Під час зустрічі першого заступника голови обласної ради Геннадія Гуфмана, першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Орлова, керівника державної канцелярії Вільної держави Саксонія, Державного міністра з федеральних справ та медіа Олівера Шенка та представників делегації, сторони визначили пріоритетні напрямки майбутньої співпраці. Зокрема, йшлося про можливість партнерства в економічній та науковій сферах.

«Багато років Дніпропетровщина успішно співпрацює з Німеччиною, яка активно інвестує в підприємства, що розташовані в нашій області. Іноземні інвестиції вкладено в промисловість, торгівлю, операції з нерухомим майном, професійну, наукову та технічну діяльність, інформацію та телекомунікації. Сподіваюсь, що візит делегації Вільної держави Саксонія до нашого регіону стане продовженням того шляху, який ми обрали спільно з нашими гостями з Німеччини – а саме шляху співпраці, дружніх відносин та готовності і відкритості до нових спільних проєктів», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Геннадій Гуфман. 

Під час зустрічі представники німецької делегації ознайомилися з даними щодо економічних показників та інвестиційної привабливості Дніпропетровщини. Регіон нині займає лідируючі позиції у багатьох напрямках, серед яких – обсяги реалізованої продукції, капітальні та іноземні інвестиції, обсяг експорту товарів тощо. 

«Наші пріоритетні напрямки роботи – це розвиток інфраструктури, поліпшення екології, розвиток медицини та залучення інвестицій. Зі свого боку ми можемо гарантувати нашим партнерам прозорі умови роботи для чесно працюючого бізнесу. Дніпропетровщина – потужний регіон, який вже відчуває підтримку Німеччини. Утім нам хотілося б підвищити показники експорту наших товарів до ФРН, адже область здатна виготовляти конкурентоспроможну продукцію. Ми маємо великі можливості для співробітництва. І я певен, що нам вдасться знайти точки порозуміння, аби разом розкривати потенціал нашого регіону та країни в цілому», – сказав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов. 

Також мова йшла про можливості співпраці у сфері виробництва скла та пакувальних матеріалів. Представники німецької делегації зазначили, що ці сфери дуже розвинені в Німеччині, тому держава зацікавлена у пошуку надійних партнерів.

«Це привабливі напрямки, в яких нам хотілося б поглиблювати співпрацю. Ми готові розглядати Дніпропетровщину як свого партнера. А якщо ми підійдемо до цього питання ще й з наукової точки зору, це буде справді плідна робота, яка стане корисною і для України, і для Німеччини. Можливо, нам слід розглянути можливість долучити науковців до нашого наступного візиту, аби ці перемовини мали відповідне підґрунтя», – зазначив керівник державної канцелярії Вільної держави Саксонія, Державний міністр з федеральних справ та медіа Олівер Шенк. 

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці з Нижньосілезьким воєводством (Польща), з яким нині Дніпропетровщина має три діючі угоди в рамках регіонального співробітництва. Партнерські стосунки з Нижньосілезьким воєводством також має і Вільна держава Саксонія. Тому члени німецької делегації наголосили: така співпраця може створити тристороннє партнерство і дати старт новим спільним проєктам.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook