ГоловнаCуспільство

У Дніпрі інспектори муніципальної варти продовжують виявляти точки незаконного продажу алкоголю і тютюну

Шістнадцятого липня у Дніпрі під час чергового рейду співробітники комунального підприємства «Муніципальна варта» на житловому масиві Придніпровськ (вул. 20-річчя Перемоги, 43) виявили торгову точку, де незаконно продавали тютюнові вироби. Окрім відсутності будь-яких дозвільних документів на торгівлю, виявили безакцизні сигарети. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

Викликані на місце поліцейські зафіксували даний факт порушення і вилучили близько 2 тис. пачок тютюнових виробів.

Цього ж дня на ж/м Ігрень (вул. Бестужева, 41) інспектори муніципальної варти виявили магазин, де продавали спиртні напої та сигарети теж без дозвільних документів. Частина сигарет була також без акцизу. Тут представники поліції зафіксували даний факт і вилучили понад 800 пачок тютюну та майже 250 літрів спиртних напоїв.

«Під час рейдів робимо контрольну закупку і виявляємо факти незаконної торгівлі, коли, наприклад, на пачках сигарет чи на пляшках зі спиртними напоями відсутні марки акцизного податку чи продавці на прохання не надають дозвільні документи. При виявленні таких фактів одразу викликаємо представників поліції, які вже проводять фіксацію, складають адміністративний протокол за ст. 156 Адмінкодексу України, вилучають товари, а далі – справу направляють до суду», – сказав старший інспектор КП «Муніципальна варта» Юрій Антонюк.

Представник муніципальної варти також додав: щоденно у таких рейдових перевірках задіяно три групи. З початку цього тижня виявлено сім фактів щодо порушень правил торгівлі, зокрема й незаконного продажу тютюнових виробів і спиртних напоїв.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook