ГоловнаCуспільство

Для безпеки дорожнього руху: у Дніпрі по просп. Яворницького реконструюють трамвайні переїзди

У Дніпрі продовжують реконструкцію двох трамвайних переїздів, що по просп. Дмитра Яворницького: перехрестя з вулицею Січових стрільців, а також Барикадною. Роботи ведуться на цих ділянках через зношення переїзду. Після реконструкції буде зручніше пересуватися усім, – повідомляють у департаменті транспорту та транспортної інфраструктури. А поки триває ремонт, до 27 липня ділянки перекриті, у русі автобусів і трамваїв – зміни. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

«Переїзди масштабно не ремонтувалися 25 років. А тут одразу на двох ділянках виконується реконструкція за сучасною технологією: нові колії укладаються у широкосмугові плити та закріплюються спеціальною поліуретановою масою, яка знижує рівень шуму і вібрацію під час проходження рухомого складу. Таким чином значно підвищиться термін експлуатації трамвайного переїзду, гарантія дається на 15 років. Оновимо також асфальт і бруківку на пішохідній частині», – розповів начальник ремонтно-будівельного управління КП «Дніпровський електротранспорт» Ігор Погорєлов. 

У цифрах – на одному перехресті замінять майже 100 метрів трамвайного полотна у двох напрямках.

«Після ремонту ми зможемо збільшити пропускну здатність перехрестя, покращити умови переїзду і головне – забезпечити безпеку дорожнього руху. До 27 липня по просп. Дмитра Яворницького, перехрестя з вулицями Січових стрільців та Барикадною, – рух перекрито. Таким чином трамвайний маршрут № 1 розбито на дві частини: - № 1 курсує з позначкою «К» за маршрутом – Залізничний вокзал до зупинки «Центральна». - Інші трамваї № 1 їздять за маршрутом № 7: Залізничний вокзал – вул. Шмідта – просп. Пушкіна і до Транспортного університету. Зміни є і з автобусними маршрутами, що рухалися по вул. Січових стрільців: № 91, 136, 136-А та 151 – вони роблять об’їзд через вулицю Вернадського (рухаються по просп. Яворницького і на перехресті з вул. Вернадського розвертаються і їдуть у зворотному напрямку до вул. Січових стрільців. І далі за маршрутом)», – повідомив заступник директора, начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Олександр Лещенко. 

У майбутньому подібну реконструкцію планують зробити по просп. Яворницького: перехрестя вулиць Шмідта та Фабра, а також між Робочою та Криворізькою.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook