ГоловнаCуспільство

​У ДніпроОДА представники легкої промисловості шукали шляхи розвитку галузі

​У ДніпроОДА представники легкої промисловості шукали шляхи розвитку галузі

На «круглий стіл» у Дніпропетровській ОДА зібралися представники підприємств легкої промисловості. Обговорили труднощі, які виникають в роботі. Поділилися досвідом їх подолання. Та окреслили нові шляхи розвитку галузі. Про це сповістив перший заступник очільника області Володимир Орлов. 

«В ОДА – серія зустрічей з підприємцями, які працюють у різних напрямках. Сьогодні акцент – на легкій промисловості. Ця галузь має великі перспективи. Хочемо, аби вона розвивалася. Щоб підприємства були відомими не лише в Україні, а й за кордоном. Для цього маємо розуміти проблеми, які нині має цей бізнес», – сказав Володимир Орлов. 

Голова правління Української асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Ізовіт підкреслила, що Дніпропетровщина має потенціал у виробництві одягу, взуття, текстилю. 

«З початку пандемії підприємства області мобілізувалися. Підставили плече і медикам, і споживачам – шили засоби індивідуального захисту. Відкрили нові виробництва у Дніпрі», – сказала Тетяна Ізовіт. 

Започаткований на «круглому столі» діалог – позитивний крок, додала вона. Він сприятиме вирішенню проблемних питань на регіональному рівні. 

«Ми працюємо більше 20 років, в команді – 76 людей. Один напрямок – металоконструкції для ліжок. Інший – спецодяг та домашній текстиль. Сподіваємося знайти шляхи підтримки легкої промисловості на українському ринку», – поділилася співвласниця ТМ «Катруся» Ганна Ярова. 

Під час зустрічі ДніпроОДА, Благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» та Канадська фундація кооперативного розвитку підписали меморандум про співпрацю. Його мета – сприяти працевлаштуванню жінок на підприємствах легкої промисловості. Для них вже організували безкоштовний тренінг .

Посилання на фото: 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook