ГоловнаCуспільство

У Дніпрі поліцейські та волонтери вчили дітей правил дорожнього руху

У Дніпрі дітям та їхнім батькам поліція, волонтери та представники мерії 5 серпня нагадали про правила, які рятують життя, – безпека на дорозі, зокрема, де є сліпі зони у вантажівок. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Майстер-класи відбулись у сквері Усачова та у Центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді, що на Передовій. Туди приїхав сміттєвоз, аби показати на конкретному прикладі – вантажівці – зони, в яких водій не бачить пішохода. «Отже Дніпро стало першим містом в Україні, що розпочало таку просвітницьку роботу для малечі щодо сліпих зон у великогабаритних автомобілях. Сміттєвоз заїжджає у двори, і цю вантажівку діти можуть зустріти найчастіше на прогулянці чи дорогою до школи. Майже половина дорожнього-транспортних пригод трапляється через сліпі зони. Діти власноруч мають їх намалювати», – розповідає директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла. 

Зеленою крейдою малював сліпу зону біля вантажівки й десятирічний Костя Дірявко: «Нам розповіли декілька жахливих ситуацій, що трапилися нещодавно, коли водій не помітив пішохода та збив його на смерть. Це була саме сліпа зона. Я відтепер буду знати, де мене можуть не побачити водії, і що треба переходити дорогу тільки по зебрі». 

«Сьогодні зранку декілька дітей намагалися перебігти дорогу. Ми ледь помітили. Добре, що такі навчання проводять. Дітки власноруч малюють ці зони, запам’ятовують», – вважає водій сміттєвоза Іван Трофимченко. У сквері Усачова дітей вчили дорожніх знаків в ігровій формі патрульні поліцейські, а медики-волонтери проводили роз’яснювальну роботу з дорослими. 

«Цей сквер – справжній навчальний майданчик для дітей. Він облаштований знаками дорожнього руху та розміткою. Як бачите, приєдналося багато охочих», – зазначив директор департаменту парків та рекреації Олександр Буйволюк.

«Наша мета – розповісти, як не треба поводити себе на дорозі і зруйнувати міфи. Наприклад, що транспорт можливо зупинити миттєво, автівка тебе зможе об’їхати. Ми спілкуватимемося як з малечею, так і з дорослими, бо кожен з нас відповідальний за своє життя та життя оточуючих», – наголосив лікар-хірург, мотоцикліст, волонтер ГО «MotoHelpersDnipro» Валентин Родіонов. «У нас дуже невтішна статистика по областях країни щодо ДТП, тому ми постійно проводимо з дітьми заходи у форматі діалогу. Пояснюємо, що не можна виїжджати на самокаті чи велосипеді на дорогу, не можна, переходячи її, розмовляти телефоном тощо», – підсумував інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Єгор Гомон.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook